Toen Margaret Smith in het ziekenhuis van Nashville (VS) binnengebracht werd, konden de artsen niet meer voor de 63-jarige doen. De Amerikaanse leed al een jaar aan leverkanker en ze had dringend een orgaandonor nodig. Maar voor dergelijke ingreep was de patiënte al te fel verzwakt.

Margaret weet dat het einde nabij is. Ze vraagt ziekenhuisverpleegster Olivia Neufelder om nog een keer haar lievelingslied te zingen. Haar dochter filmde het emotionele moment.

Meer dan 3 miljoen mensen zagen de emotionele video ondertussen. “Woorden kunnen niet beschrijven hoeveel bewondering en liefde we voor verpleegster Olivia hebben, die mijn moeder haar engel noemde”, bedankt dochter Megan Smith haar.

Twee dagen later overleed Margaret omringd door haar geliefden. “Engel” Olivia zal de dame niet snel vergeten: “Het gaf me een vredig gevoel te weten dat dit haar lievelingsnummer was en dat ze wilde dat dit nummer op haar begrafenis gespeeld zou worden”, herinnert de verpleegster zich. “Op dat moment was ze geen patiënte. Ik wilde haar laten voelen dat er van haar gehouden werd.”

Dat heeft de 63-jarige tot op het einde gevoeld. Zoveel overgave en menselijkheid jegens een patiënt verwarmt iedereens hart.

Bekijk de video hieronder en deel dit met iedereen die je dierbaar is:

Wat vind jij? Reageer hieronder