Kleine kinderen zijn zeer controversiële wezens. Eén kind, dat slechts ongeveer 10 pond weegt, kan gemakkelijk 2 volwassen mensen gek maken. En tegelijkertijd zijn baby’s extreem kwetsbaar. Er liggen op elke hoek gevaren op de loer. Soms zijn er gevaren op plaatsen waar we nooit aan zouden denken.

Wij bij Dagelijksevideos houden, net als de meeste mensen ter wereld, houden echt van deze kleine wezens. En we willen dat ze in perfecte gezondheid verkeren. Daarom hebben we een kleine compilatie gemaakt die ons kan helpen eventuele problemen die ze kunnen tegenkomen te voorkomen of op zijn minst te verminderen.

10. Schedel asymmetrie bij baby’s

Veel moeders merken het fenomeen op bij hun pasgeboren kinderen, bekend als schedelasymmetrie. Meestal is het slechts een cosmetisch defect – de vorm van het hoofd kan merkbaar worden vervormd. Experts geloven dat het ook een teken van toekomstige plagiocefalie kan zijn en in sommige zeer ernstige gevallen kan het mentale retardatie veroorzaken vanwege de verkeerde positie van schedelbotten.

Om dit te voorkomen raden artsen aan om de positie van het hoofd van de baby tijdens de slaap te veranderen en wanneer de baby niet slaapt, houd ze meer vast: meestal begint de schedel tegen de 6e levensmaand een normale vorm te krijgen .

9. Torticollis

Dit wordt vaak gezien bij pasgeboren baby’s en het schrikt en verwart vaak jonge moeders. De meeste artsen geloven dat torticollis kan worden gekoppeld aan de verkeerde positie van de foetus in de baarmoeder of het gebruik van vacuümapparatuur tijdens de bevalling. Er is teveel druk op de sternocleidomastoïde spier die tot hyperextensie leidt.

Het is niet moeilijk om dit fenomeen op te merken omdat de baby liever zijn hoofd slechts naar één kant draait. Dit probleem kan zonder een arts worden opgelost: leg de baby gewoon op zijn buik en stimuleer hem om zijn hoofd naar de “moeilijke” kant te draaien.

Deze tips waren handig, maar er zijn nog meer belangrijke tips. Ga door naar de volgende pagina.