Er zijn veel verhalen over de eigenaardigheden van het leven van het Japanse volk. En als je ooit het land van de rijzende zon bezoekt wees dan bereid om de lokale gedragsregels te accepteren: plan niet om iemand als gast te bezoeken, plan om je afval van buitenaf mee naar huis te nemen en snuit nooit je neus in het openbaar. En oh ja, het heeft geen zin om iemand te vertellen dat je vegetariër bent – ze geven je toch vlees.

We hebben de levensstijl van de Japanners vergeleken met die buiten deze cultuur en het lijkt erop dat dit 2 parallelle universums zijn die niets gemeen hebben.

Japanse vrouwen verven hun haar niet meer.

Een paar jaar geleden hebben Japanse vrouwen, net als alle andere meisjes ter wereld, hun haar vaak bruin geverfd of matte tips gegeven, nu is natuurlijk donker haar trendy. School- en universiteitsstudenten moeten een natuurlijke haarkleur hebben. En als het niet donker is, moeten ze foto’s tonen die bewijzen dat het hun natuurlijke kleur is, bijvoorbeeld jeugdfoto’s.

Hoe zit het met de gekke kleuren? Nou, alleen anime-fans en cosplayers doen het in Japan.

De Japanners nodigen hun vrienden niet uit bij hen thuis.

Zelfs een goede vriend uitnodigen in je persoonlijke ruimte is hier iets heel ongewoons omdat mensen in dit land behoorlijk gereserveerd zijn. Alle vergaderingen zijn gepland op openbare plaatsen. De Japanners bezoeken elkaar niet zonder reden: ze moeten een hele goede reden hebben om dit te doen.

Lees verder op de volgende pagina.