Ik denk dat haast iedereen wel een pot Vaseline ergens in huis heeft liggen – waarschijnlijk in de badkamer.

Meestal wordt het gebruikt tegen droge lippen. Maar wist je dat er veel meer manieren zijn om deze traditionele vetpot te gebruiken?

Hier lees je over 17 slimme manieren om Vaseline te gebruiken waar waarschijnlijk velen nooit van hebben gehoord – en ze helpen nog ook!

Je parfum blijft langer hangen
Je kent misschien wel hoe je parfum op doet en de geur slechts een uur blijft hangen? Nou als je een beetje Vaseline op je huid doet voordat je er parfum op doet blijft de geur veel langer hangen.

Een kapotte rits openen
Heb je een rits die maar niet goed opengaat? Het enige wat je hoeft te doen is er wat Vaseline op te doen en voila!

Bad hair day?
Als je droog haar hebt of als je het maar niet in model krijgt, kan je je gel en andere dure producten vergeten – het enige wat je nodig hebt is wat Vaseline om je haar goed te doen.

Schoenenpoets
Geloof het of niet, Vaseline werkt perfect op leer.

Je kan je schoenen poetsen door er wat Vaseline op te doen en je kan het zelfs zo nu en dan op je leren jack smeren om de kwaliteit goed te houden.

Goede vervanging voor tape
Ben je een raam of kast aan het verven maar heb je geen tape? Doe dan wat Vaseline op de plekken die je vrij van verf wilt houden – werkt magisch.

Helpt tegen piepende deuren
Piepende deuren zijn heel vervelend. Een tip om dit tegen te gaan is de scharnieren in smeren met Vaseline. Gebruik een klein kwastje om alle plekken te bedekken.

Benieuwd wat je er nog meer mee kan? Ga dan snel naar de volgende pagina!