De wereld is drastisch veranderd sinds we kinderen waren. Hoewel technologie en internet zeker een belangrijk onderdeel zijn geweest van de reden waarom het opgroeien vandaag zo anders is, is dat niet de enige verandering die heeft plaatsgevonden.

In veel opzichten waren de jaren 80 gewoon een eenvoudigere tijd en sommige dingen waar we helemaal cool mee waren of op zijn minst bereid waren om over het hoofd te zien zouden we waarschijnlijk vandaag de dag voor gearresteerd worden. Hier zijn de dingen waarmee we zijn opgegroeid en die nu echt niet meer kunnen.

Totaal geen autoveiligheid

Veiligheidsnormen zijn nu veel intenser dan 30 tot 40 jaar geleden. Destijds waren veel veiligheidsvoorschriften minder als regels en meer als milde suggesties. Suggesties die de meeste mensen gewoon negeerden.

Zoals herinneren dat je midden op de voorstoel zat? Op die manier kon je niet alleen de radio bedienen maar ook garanderen dat als je crasht je gezicht op een dashboard zou landen.

Of hoe zit het met die geweldige zitplaatsen achterin de auto waar we altijd om vochten tijdens gezinsreizen?

En natuurlijk werden deze twijfelachtige zitkeuzes leuker gemaakt (en gevaarlijk, denk ik) door het feit dat veiligheidsgordels als volledig optioneel werden behandeld.

Veiligheidsgordels zouden ons plezier toch maar in de weg staan
en hoewel autostoelen wel bestonden werden ze ook als meestal optioneel behandeld.

Achterblijven in de auto terwijl je ouders naar een winkel gaan

Wat is er mooier dan een verfrissend dutje in een hete auto?

Proberen om kinderen te laten stoppen met ruzie maken terwijl je boodschappen doet kan een absolute nachtmerrie zijn dus soms lieten onze ouders ons gewoon in de auto wachten. We konden altijd gewoon een raam naar beneden draaien en de deuren waren meestal ontgrendeld maar het was nog steeds geen geweldig idee.

Herkenbaar? Wacht maar tot je de andere op de volgende pagina hebt gezien.