3-jarige baby in allerijl naar ziekenhuis met bloederige wonden na gebruik populair speelgoed – moeder waarschuwt nu alle ouders

Spelen met make-up is een hobby die alle jonge meisjes graag doen. Vanaf zeer jonge leeftijd zien ze hun moeders zichzelf maquilleren in de spiegel, en daarom willen ze zichzelf soms ook al vanaf jonge leeftijd mooi maken (of liever, nog mooier).

Want, uiteindelijk bootsen alle kinderen hun ouders graag na.

Maar, is make-up wel schadeloos voor onze dochters? Dat lijkt niet zo te zijn! Toch niet helemaal, ten minste. Het verhaal van dit kleine meisje gaat momenteel rond op internet. En haar moeder wil echt andere ouders waarschuwen!

Lydia Cravens is terecht woedend en bezorgd. En ze wil dat alle moeders en vaders weten waarom.

Ze gaf haar 3-jarige dochter een make-up setje zodat het meisje ermee kon experimenteren.

Nadat ze wat make-up had aangebracht op haar gezicht, reageerde de huid van het meisje echter op een bijzonder agressieve manier.

De moeder vertelt nu in een Facebookbericht wat er precies gebeurde:

“Ongeveer 8 dagen geleden kochten we dit make-up setje voor kinderen in de lokale winkel.. We gingen ervan uit dat het schadeloos was, niet giftig. Het is speelgoed, voor kinderen. Ik had eerder al eens zo’n ding gekocht voor Lydia, maar van een ander merk.. we hadden nooit kunnen geloven dat een beetje schmink aanbrengen een ware nachtmerrie zou worden…”

Facebook

Maar het product had haar een bijzonder lelijke allergische reactie veroorzaakt. Het meisje kreeg uitslag over haar volledige gezicht en lichaam en haar lippen waren gebarsten en precies verbrand. Nadat ze het meisje naar het ziekenhuis brachten, kreeg Lydia te horen dat ze haar dag en nacht zouden monitoren.

Facebook

Gevaarlijke chemicaliën

Zo kon ze dagenlang niet eten en moest langer dan een week behandeld worden terwijl ze herstelde.

Facebook

Volgens Lydia’s bericht, bevatte het schoonheidssetje zes chemicaliën die bekend staan voor hun allergische reacties bij mensen met een gevoelige huid.

Facebook

Hieronder zie Lydia’s Facebookbericht:

Nu waarschuwt Lydia ook anderen over de geheime gevaren.

“Wees AUB voorzichtig met wat je geeft aan je kindjes… ZEKER wat betreft cosmetica… Dit is wat er dus met je kind gebeurt…”

De moeder heeft ook een foto geplaatst van het desbetreffende make-up setje die hen zoveel ellende gaf:

Help ons aub het bericht van deze moeder delen. Of het nu dit product is of een ander, we moeten altijd waakzaam zijn met wat we geven aan onze kinderen om mee te spelen. Het is ALTIJD belangrijk om waarschuwingen te lezen en ervoor te zorgen dat je ernstige allergieen zo goed probeert te voorkomen.


Wat vind jij? Reageer hieronder