Ze bleef zeggen dat Sämpy dol is op buitenactiviteiten als het weer niet te koud is. ‘Hij is zo blij als hij met me mee gaat op een klein uitstapje naar het oude bos bij ons huis. Er is een kleine rivier, evenals vele andere spannende plaatsen en interessante geuren. Elmeri en Hiski blijven het liefst thuis in de tuin, maar soms gaan ze wandelen. Mijn katten springen over obstakels die ik voor hen in de achtertuin heb gebouwd, vooral in de winter. Het is gemakkelijker om het springgebied af te bakenen als er veel sneeuw ligt. ”

Riikka deelde het feit dat ze de titel Fotograaf van het Jaar 2014 won in de competitie van een Fins fotografietijdschrift. De prijs? Een ‘supersnelle’ camera. Riikka was dolblij. “Ik was aan het oefenen met fotograferen met mijn nieuwe camera en kreeg een geweldige jumpshot van Sämpy.

Ik stuurde de foto naar een lokale krant en het werd zo populair dat een journalist werd gestuurd om een artikel over de kat te maken. Toen het artikel uitkwam kreeg ik veel wensen dat de kat zijn eigen Facebook-pagina zou hebben. Na Facebook heb ik een Instagram-account voor Sämpy gemaakt. ”

Ga door naar de volgende pagina voor het vervolg van deze geweldige foto’s en interview.