Zelfs het woord “bedwantsen” doet me jeuken en huiveren. Niemand wil met bedwantsen eindigen, maar helaas is dit de realiteit voor veel mensen.

Het kan moeilijk zijn om erachter te komen waar je ze krijgt, vooral omdat ze overal naartoe kunnen reizen, van vliegtuigstoelen tot hotelbedden en zelfs in de bus.

Bedwantsen zijn een nachtmerrie, maar het belangrijkste is om te weten hoe je erachter kunt komen of je ze hebt, want dan kun je er vanaf komen. kwijtraken.

De Environmental Protection Agency (EPA) heeft echter enkele goede tips die je kunt gebruiken om je bed thuis te controleren, maar ook in een hotel bijvoorbeeld en zelfs zitplaatsen in openbare plaatsen zoals vliegtuigen.

Deze tips zullen je hopelijk helpen die kleine insecten te identificeren voordat het te erg wordt!

1. Roestkleurige of rode vlekken

Als er bedwantsen zijn, zullen er waarschijnlijk ook roodachtige vlekken op het oppervlak zitten. Deze worden veroorzaakt doordat de kleine wezens verpletterd raken, of omdat ze “teren van eerdere bloed maaltijden”, volgens de EPA.

Controleer de naden en hoeken van alle oppervlakken, zodat je het beter kunt zien. Je moet ook rond het hele gebied kijken, want bedwantsen blijven meestal tussen de 90 en 200cm van het “voedergebied” (oftewel jij), maar ze hebben wel meters kunnen reizen.

2. Donkere vlekken

De donkere vlekken zijn waarschijnlijk nog grover dan de rode vlekken, omdat ze in feite poep zijn van de bedwantsen. De kleine markeringen zullen veel donkerder zijn dan de rode vlekken, maar eerlijk gezegd, als je er een hebt, heb je waarschijnlijk het andere ook.

3. Eieren en eierschalen

De kleine eieren van 1 mm zijn echt heel moeilijk te zien, maar als je toevallig deze gele vormen ziet, weet je dat je nog meer bedwantsen gaat krijgen.

Bedwantsen kunnen maximaal een jaar oud zijn, maar ze zullen tijdens hun leven maximaal 500 eieren leggen. Dus je wilt echt niet dat die eieren uitkomen, want die aantallen zullen blijven groeien.

4. Echte insecten

Bedwantsen zijn moeilijk te herkennen omdat ze vaak bang zijn voor het licht en zich in de naden en in de duisternis zullen verstoppen tot je gaat slapen, maar als je ze kunt zien, zul je merken dat ze heel klein zijn.

Deze dreigingen zijn misschien klein, maar als je er een ziet, moet je je realiseren dat dit waarschijnlijk betekent dat er veel meer in de buurt is.

5. Kleine beten op je lichaam

Als je een paar kleine hapjes begint te krijgen op je armen, benen, nek of gezicht, heb je mogelijk last van bedwantsen.

De kleine monsters voeden zich met je bloed, waardoor je bedekt bent met vervelende korstjes en bultjes waar niemand van houdt.

Maar hoe kom je eigenlijk van bedwantsen af? Ga naar de volgende pagina!