Elke ouder kan zich het moment herinneren waarop zijn engel in een 2-jarige peuter met een vreselijke houding veranderde en vervelende dingen begon te doen. In deze gevallen wordt ouders vaak verteld om naar een psycholoog te gaan. Maar zijn deze gewoontes echt zo erg dat ze de hulp van een expert nodig hebben?

Dagelijksevideos heeft besloten enkele onaangename problemen met het gedrag van kinderen te onderzoeken en we hebben nieuws voor je. Je kunt kalmeren, het gaat goed met je baby.

8. Antwoord altijd “nee”

Een aardig en stil kind begint plotseling alles te weigeren wat hun ouders hen bieden. Ze zeggen zelfs nee als het gaat om dingen die ze leuk vinden.

Wat gebeurt er:

In de regel geeft de “nee” -periode aan dat een kind zich begint te realiseren dat het zichzelf kan doen gelden. Het komt meestal voor wanneer een kind 2,5 tot 3 jaar oud is. Ze begrijpen eindelijk dat ze individuen zijn en geen deel van hun ouders en proberen hun plaats in het gezin te veroveren.

Wat te doen:

Wees geduldig en probeer de rebellerende geest van je kind niet te onderdrukken. Laat ze beslissingen nemen en laat ze onafhankelijker zijn: het is prima als je kind beslist wat hij draagt ​​om naar de kleuterschool te gaan. Op deze manier zal je kind je meer vertrouwen en zelfverzekerder worden.

7. Stelt steeds dezelfde vraag

Je baby herhaalt niet alleen hetzelfde woord steeds maar weer maar hij eist je reactie. Gaat dit bij je rinkelen? Soms begrijpen moeders niet wat hun kinderen willen en raken kinderen overstuur als ze geen antwoord krijgen. Dit gedrag kan zelfs de kalmste ouders gek maken.

Wat gebeurt er:

Herhaling is de beste manier om te onthouden hoe en wanneer dit of dat woord wordt gebruikt en hoe de betekenis ervan verandert afhankelijk van de situatie en de tijd. Bovendien oefent een kind met zijn intonatie en geluiden.

Wat te doen:

Onthoud dat herhaling een stap is om het spreken te beheersen. Moedig je kind aan, praat meer met hem want de “herhalingsperiode” eindigt maar je negatieve reactie kan in de toekomst problemen veroorzaken. Lees verder op de volgende pagina.