Polygamie en harems, de afwezigheid van onderwijs en wettelijk gebrek aan rechten, glinsterende diamanten en hijabs – het leven van Arabische vrouwen heeft zoveel stereotypen in de ogen van buitenlanders dat het moeilijk wordt om de waarheid van de mythen te onderscheiden.

Dagelijksevideos besloot erachter te komen waar het in het echte leven van mooie en mysterieuze Oosterse vrouwen om draait.

Huwelijk geregeld

De helft van de huwelijken in Arabische landen is nog steeds geregeld volgens de wil van de ouders. En de meeste mensen denken dat niemand om de mening van het meisje vraagt. Als de toekomstige bruid de bruidegom niet leuk vindt kan ze zijn voorstel weigeren.
Het ondertekenen van een huwelijkscontract is verplicht. In tegenstelling tot de rest van de wereld is het een verplichte regel in Arabische landen.
Arabische vrouwen trouwen zelden met mannen uit andere religies omdat ze voor een dergelijk huwelijk uit hun land kunnen worden gedeporteerd. Mannen hebben meer privileges in deze situatie en mogen met christelijke en joodse meisjes trouwen. Maar in dit geval krijgt het meisje geen burgerschap en blijven de kinderen bij hun vader als ze scheiden.
De leeftijd om te trouwen. In de meeste Arabische landen is er een minimumleeftijd voor bruidegoms en bruiden die 18 jaar oud is. Burgers van Tunesië kunnen bijvoorbeeld volgens de wet op 18-jarige leeftijd trouwen maar de gemiddelde leeftijd van bruiden is 25 en bruidegoms 30. In sommige ontwikkelingslanden zijn vroege huwelijken echter nog steeds populair. In Saoedi-Arabië en Jemen trouwen de meeste meisjes bijvoorbeeld vóór de leeftijd van 18 jaar.

Huwelijksceremonies

Tradities variëren in verschillende landen, maar een Arabische bruid en bruidegom vieren hun huwelijk afzonderlijk.

De “mannelijke bruiloft” kan op een andere dag worden gevierd dan de bruiloft van de bruid. In de regel is het heel eenvoudig: thee, koffie, diner en communicatie duren in totaal niet meer dan 4 uur. De bruiloften van bruiden worden veel breder gevierd in een groot stadhuis met obers en artiesten.
De “vrouwelijke bruiloft” is een gelegenheid om te pronken met diamanten, designer schoenen en avondoutfits omdat meestal al deze schoonheid verborgen is achter hijabs (of abaya) en sluiers. Dat is de reden waarom alleen vrouwen zo’n bruiloft kunnen bijwonen. Mannen zijn hier strikt verboden. Het personeel bestaat alleen uit vrouwen inclusief zangers, fotografen en dj’s. Als een beroemde zanger voor de viering wordt uitgenodigd zal hij noch de bruid noch de gasten zien omdat hij achter een scherm of in een andere kamer zal optreden en de liedjes naar de hoofdzaal uitzendt.
Het bezoek van de echtgenoot wordt van tevoren aangekondigd zodat alle vrouwen zich met abaya kunnen bedekken. Als de man met zijn broers of vader arriveert is de bruid ook bedekt met een witte abaya omdat zelfs de familieleden van haar man haar schoonheid niet kunnen zien.
Het is verboden om dingen die verband houden met alcohol in de Arabische cultuur te presenteren, waaronder wijn- en champagneglazen. Mensen presenteren meestal verschillende handgemaakte kunstwerken die kunnen worden gebruikt in het interieur van het toekomstige huis van het paar. Het is ook verboden om gouden sieraden en zijde voor mannen te presenteren.

Ga naar de volgende pagina om meer te weten te komen.