Kristal Amezquita was dolgelukkig in 2017 toen ze zwanger was maar haar geluk werd afgebroken vanwege complicaties in haar zwangerschap die uiteindelijk leidde tot een premature baby die doodgeboren werd.
 
Een pasgeboren baby in je handen houden kan overweldigend zijn omdat je bang bent dat er iets kan gebeuren. Daarom worden baby’s die worden geboren vaak behandeld door de arts, verpleegster en de moeder zelf. Zo kwam het als een schok voor Kristal Amezquita toen haar pasgeboren babyjongen door een arts op de grond werd gevallen nadat hij hem net had afgeleverd. Maar daar bleef het niet bij, zei de arts stoutmoedig: “Het is oké, je bent jong, je hebt meer, JIJ bent oké.”

Amezquita had een gecompliceerde zwangerschap. Ze was 21 weken zwanger toen ze in april werd opgenomen in de Labor and Delivery EH van een stadsziekenhuis en niet in staat was om de scherpe pijn in haar maag te verdragen. De verpleegsters keken haar aan, waren gealarmeerd en belden snel de dokter. Toen kreeg ze het slechte nieuws. Kristal schreef in Love What Matters: “Hij vertelde me dat de membranen van de waterzak uitstaken en ik lekte al water (technisch al in de bevalling – de pijn die ik ervaarde waren weeën), het water dat Ian nodig had om te overleven kwam naar buiten. Hij zei dat mijn baarmoederhals was opengegaan en dat de placenta in contact was gekomen met het vaginale kanaal dat een infectie veroorzaakte. Ik stond op het punt een infectie te bestrijden en had op dit moment twee opties. ”

Ze voegde eraan toe: “Eén – bespoedig mijn zwangerschap of twee – Laat mijn lichaam zijn gang gaan. WAT. DE. HECK. Ik was diepbedroefd, mijn hart deed pijn en mijn wereld was verbrijzeld. Hoe kon ik zo opgewonden zijn geraakt om 21 weken zwanger te zijn en mijn baby in mijn buik zien groeien in de wetenschap dat ik het ziekenhuis niet met hem zou verlaten? ”

Ga door naar de volgende pagina om te zien wat de dokter deed. Het was werkelijk waar schokkend.