Er zijn weinig dingen erger dan wanneer je je baby ziet vechten voor zijn of haar leven.

Dat was de ongelukkige omstandigheid die de Schotse moeder Kirsti Clark (28) en echtgenoot Christopher Clark (29) op 4 april van afgelopen jaar troffen. Het paar had besloten een dagje uit te gaan met hun dochters, de drie jaar oude Malena en de drie weken oude Harper, maar niemand wist dat deze reis zou eindigen als een nachtmerrie.

Ze hadden een lange reis gemaakt naar huis vanwege het spitsuur, maar toen ze Harper hadden neergelegd op haar speelmatje toen ze thuiskwamen beseften ze meteen dat er iets mis was. Harper’s lippen waren blauw geworden, haar kaak was dichtgeklemd en ze had bij haar mond en neus. Kirsti heeft nu een waarschuwing voor alle ouders …

4 april had een ideaal familie-uitje moeten zijn voor Kirsti en Christopher; het paar vertrok om 14.30 uur voor een middagje shoppen met hun twee jonge dochters.

Rond half 7 gingen ze richting huis. De rit duurde 1 uur en 45 minuten, waarbij Harper zoals gewoonlijk in haar kinderzitje werd vastgemaakt. “Toen ze binnenkwamen bleef de drie weken oude Harper nog eens 15 minuten in haar kinderzitje, terwijl Kirsti en Christopher Malena in bed legden” zei Kirsti tegen de Daily Record.

“Mijn man haalde Harper uit haar kinderzitje en legde haar op zijn knie, maar ze zag eruit alsof ze niet comfortabel kon worden, dus legde hij haar op haar mat.

Toen het stel Harper uit haar kinderzitje haalde zagen ze de angstaanjagende symptomen en gingen ze direct naar het ziekenhuis.

Ondanks Kirsti’s vrees dat ze haar baby zou verliezen, konden medici in het ziekenhuis Harper reanimeren. Ze waarschuwden de ouders dat baby’s die meer dan een uur in een kinderzitje zitten het risico lopen te lijden van zuurstofgebrek. Het bleek dat Harper een aanval had opgelopen als gevolg van het feit dat haar zuurstofniveau sterk kelderden… Ga naar de volgende pagina om te zien wat Kirsti vervolgens deed.