Dat betekent dat zijn bloedvaten verwijd zijn en dat er bloedstolsels in het hart, de longen en het lichaam van Logan ontstaan. De aandoening voorkomt ook dat de slagaders zuurstof naar zijn organen transporteren. Vooralsnog weten artsen niet echt hoe ze de twee soorten vasculitis moeten behandelen. Erger nog, ze hebben geen idee waarom het zo agressief is.

“Ik zou dit niet eens wensen aan mijn ergste vijand,” vertelde Matthew Currie aan Daily Mail Australia.

In het Queensland Children’s Hospital in Brisbane kreeg Logan een ronde cyclofosfamide, een soort chemotherapie die werd gebruikt om het immuunsysteem tegen te houden.

“De woorden die ze gebruikten betekenden in principe het uitschakelen wat dit veroorzaakte,” zei Currie.

Het leek erop dat die behandeling had gewerkt.

Matthew en Shaneace wonen nu in het Ronald McDonald House in de buurt van het Westmead Hospital in Sydney om dichter bij Logan te zijn. De familie wacht op een genetische test om terug te komen om de volgende stappen van zijn behandeling te bepalen.

“Hij heeft stolsels in zijn hart en longen, stolsels in zijn maag en stolsels in verschillende slagaders en aders door zijn hele lichaam,” zei Matthew Currie.

Tijdens deze moeilijke periode doen artsen er alles aan om zoveel mogelijk ledematen van de jongen te redden. Het is gewoon een race tegen de tijd.

Tragisch genoeg zal Logan zeker zijn beide handen verliezen, terwijl zijn linkerbeen ook vanaf de knie ook is geraakt.

“Artsen weten niet zeker hoeveel hij van zijn armen zal kunnen houden. Ze wachten tot de dode huid is weggetrokken om te zien wat er nog leeft, ‘zei Matthew Currie.

Het gezin heeft hulp nodig om de ziekenhuisrekeningen te dekken en het zwangerschapsverlof van Shaneace verloopt ook volgende maand wat betekent dat Matthew weer aan het werk moet gaan terwijl zijn zoon in het ziekenhuis blijft.

Een GoFundMe, die al $ 28.000 heeft opgehaald, is opgezet om het gezin te helpen.

Dit is gewoon onvoorstelbaar! Mijn hart en gedachten gaan uit naar de kleine Logan en zijn dappere ouders ?❣️