Een echtpaar dat dacht dat ze hun derde dochter verwachtten hebben over hun schok gesproken toen ze erachter kwamen dat ze eigenlijk een jongen hadden gekregen.

De 28-jarige Sarah Heaney en haar 29-jarige echtgenoot William Govan kochten roze kleding, poppen, dekens, knuffels en zelfs een roze wieg.

Het echtpaar uit County Down, Noord-Ierland, kocht ook babykleding versierd met de woorden ‘kleine zusje’.

Acht afzonderlijke scans – waaronder verschillende die ze hadden genomen op de NHS – hadden gesuggereerd dat het paar een meisje had.

Dus toen een laatste scan twee dagen nadat hun baby zou worden geboren onthulde dat hun kleine meisje eigenlijk een jongen was, was het gezin geschokt.

Meneer Govan, een hulpverlener, stormde de stad in om de spullen voor de jongen te halen toen zijn vrouw weeën kreeg.

Max, die nu 12 weken oud is, arriveerde later die avond met een gewicht van 7 pond.

Mevrouw Heaney, die een verzorgster was, zei: ‘Toen ik erachter kwam dat ik een meisje had, was ik gelukkig genoeg.

‘Ik had al twee meisjes, de meeste van mijn vrienden hadden meisjes en ik was nog nooit echt in de buurt van jongens geweest dus ik dacht dat ik tenminste wist wat ik deed.

‘Ik was heel enthousiast over mijn meisjesstam maar het ironische is dat mijn oudste dochter echt een broer wilde dus ik moest haar blijven vertellen dat het een meisje was en dat het leuk zou worden.

‘Daarom hebben we de kleine zusjes kleding gekocht om de meisjes te betrekken bij wat er gebeurde.’

Na 17 weken betaalde het paar voor een privéscan om het geslacht van hun baby te achterhalen. Ze hadden toen na 20 weken een geslachtsscan.

Vanaf ongeveer 25 weken liet mevrouw Heaney om de drie weken groeiscans doen na zorgen te hebben over de grootte van de baby.

Ga naar de volgende pagina op dit bijzondere verhaal verder te lezen.