De meeste mensen hebben een mening over kinderzorg, onderwijs en het schoolsysteem. Vandaag de dag liggen Amerikaanse leerlingen steeds meer achter, in vergelijking met andere welvarende landen. Waarom?

Een gepensioneerde lerares schreef een brief aan de lokale krant om eindelijk haar mening te geven.

Ik vond het zeer treffend, maar lees de brief alsjeblieft zelf en laat ons weten of je het er mee eens bent of niet!

De docent schreef:

“Als een gepensioneerde docent heb ik er genoeg van dat mensen die nog nooit in een klaslokaal geweest zijn gaan beslissen hoe het onderwijs beter kan.

De leraren zijn het probleem niet! Ouders zijn het probleem! Zij brengen de kinderen geen manieren bij, geen respect of gewoon algemene kennis over hoe om te gaan met anderen.

De kinderen komen naar school in schoenen die meer kosten dan de hele outfit van de leraar bij elkaar, maar hebben geen pen en papier bij. Wie zorgt er voor ze? De leraren schieten vaak uit eigen zak bij.

Als je kijkt naar scholen die ‘falen’, kijk dan naar de ouders en de leerlingen. Komen ze naar de ouderavonden? Praten ze regelmatig met de docenten? Zorgen ze ervoor dat de kinderen voorbereid zijn met de benodigde schoolartikelen? Zorgen ze ervoor dat de kinderen hun huiswerk maken?

Hebben ze werkende telefoonnummers? Maken de leerlingen aantekeningen in de klas? Doen ze hun huiswerk? Luisteren ze in de klas, of zorgen ze voor rumour?

Als je naar deze factoren kijkt, zul je zien dat het niet de scholen zijn die falen, maar de ouders. Docenten kunnen niet leraar en ouder tegelijk zijn. Tot het moment dat ouders meer betrokkenheid gaan tonen zal er niks veranderen!”

Ben je het eens met de voormalige lerares?

Help ons met delen op Facebook als jij er ook zo over denkt!

Wat vind jij? Reageer hieronder