Ik kan er zelf niet over meepraten, maar veel vriendinnen zeuren regelmatig over the older brother. Over het feit dat hij zijn stink sokken overal in huis laat slingeren of hoe luidruchtig hij kan zijn. en dan hebben ze het nog niet eens over de beestenboel die hij maakt als zijn vrienden er zijn. Toch zitten er ook een hoop goede kanten aan het hebben van een broer en daar hoor je ze wat minder over. Je broer is eigenlijk de belangrijkste man in je leven. Hieronder geef ik je 10 redenen die dat bevestigen.

Waarom je broer de belangrijkste man in je leven is

#1 Hij leert je vechten

Hoe vaak is het wel niet voorgekomen dat hij je irriteert terwijl je moest studeren, sliep of op welk moment dan ook? Op een gegeven moment ben jij daar ook wel klaar mee en ontstaan er vechtpartijen (en de bijhorende blauwe plekken). Hoe dan ook heb jij jezelf aardig leren verdedigen.

#2 Hij is je therapeut

Vroeger kon je bij hem terecht na een rotdag op school, want je ouders begrepen je toch niet. En zelfs nu jullie volwassen zijn weet je dat, als het je even allemaal teveel wordt, jij áltijd je hard kunt luchten bij je grote broer. Zonder ruzie, zonder woorden, zonder reden. Het feit dat hij er is en naar je luistert, is al genoeg.

#3 Hij liegt voor je

Remember die ene keer dat je veel te laat thuis kwam van dat foute feestje? Feit: He got your back. Helaas staat er vaak iets tegenover. Je broer zal het altijd tegen je gebruiken, tot die ene keer dat je hem betrapte met zijn eerste jointje.

Ga door naar de volgende pagina voor de andere redenen.