Nu, na 60 jaar stilte, vertelt Clint Eastwood over een vervelende gebeurtenis in zijn leven die grote invloed heeft gehad.

De acteur en regisseur Clint Eastwood behoeft geen verdere presentatie. Hij is een ongelooflijk succesverhaal en zijn lijst van verdiensten is erg groot.

Met zijn talloze trofeeën en prijzen is hij een symbool en icoon geworden van de hele filmwereld.

De 89-jarige heeft zelden gesproken over zijn persoonlijke leven, maar vertelt nu een verhaal dat kan worden gekoppeld aan een van zijn meest iconische films – een verhaal dat hij decennialang stil heeft gehouden.

Clint Eastwood werd geboren in 1930 in San Francisco, zijn vader werkte als staalarbeider en toen hij jong was, verhuisde zijn familie.

Na de middelbare school verhuisde Eastwood naar Seattle, waar hij een baantje als badmeester kreeg voordat hij besloot in 1950 in dienst te treden bij het Amerikaanse leger.

Een verhaal dat al jaren niet werd verteld, was toen Eastwood, op 21-jarige leeftijd, passagier was op een marinevliegtuig dat in de Stille Oceaan neerstortte.

“Ik kreeg een gratis rit van Seattle naar Almeda,” vertelde Eastwood tegen The Telegraph.

“Het was stormachtig en we verongelukten bij Point Reyes, Californië. Ik bevond me in het water en moest enkele kilometers naar de kust zwemmen. Ik herinner me dat ik dacht: nou, niemand wil maar 21 jaar leven.”

Ga naar de volgende pagina voor het vervolg over de legende Clint Eastwood.