De filmster was enkele uren in de oceaan voordat hij uiteindelijk aan land aankwam, waar hij op een klif kon klimmen en hulp kon krijgen via de radio.

De gebeurtenis werd later erg belangrijk voor hem toen hij de prijswinnende film Sully: Miracle on the Hudson zou regisseren. Daar laat de film een noodlanding zien van een US Airways vliegtuig op de Hudson River, waarbij alle 155 passagiers en alle bemanningsleden het overleefden.

De film laat ook zien hoe de piloot ‘Sully’ binnen een paar seconden een gedurfde beslissing moet nemen wanneer hij het vliegtuig in het kille water van de Hudson River moet landen.

“Als ik me in dezelfde situatie als de piloot had bevonden, zou ik ook de kans hebben genomen om op het water te landen, dan ergens waar geen landingsbaan is,” vertelde Eastwood.

“En natuurlijk kende Sully de omgeving. Hij koos de juiste plek en wist dat iemand ze zou zien,” vervolgt hij.

“Iedereen die koelbloedig blijft als er iets mis gaat en problemen aan kan pakken zonder in paniek te raken, zijn mensen die interessant zijn om te zien in films.”

Clint Eastwood heeft echt een geweldige carrière gehad en maakt hem daarom tot een levende legende met zijn vijf decennia van filmmaken!

Deel dit artikel als je hiermee akkoord gaat!