Depressieve koe ontsnapt uit slachthuis – vervolgens maakt ze onverwachte vrienden die haar beschermen

Bonnie was pas 4 maanden toen ze naar de slachtbank werd gevoerd.

Het arme kalf had de pech dat het geboren werd in een wereld waar haar lot al voorbestemd was: het slachthuis.

Ze keek toe haar familie en vrienden in een grote groep werden samengebracht. Ondanks wat vele mensen geloven, zijn koeien zeer gevoelige beesten. Gedurende de eerste jaren van haar leven mocht ze buiten, kon ze van vrijheid proeven. Volgens People magazine, lag het slachthuis namelijk dichtbij een bos.

Toen ze pas vier maanden oud was, vluchtte het kalf weg van haar thuis in New York, na het gehuil van haar familie te horen hoe ze een voor een werden gedood. Haar eigenaars waren druk bezig met de koeien in een vrachtwagen te laden toen Bonnie op tijd kon wegspringen en naar het bos wegrende.

Er werd veel gezegd over de koe die haar lot ontvluchtte, veel mensen vroegen zich af waar ze kon zijn.

Wat het belangrijkste was voor de mensen was de vraag of ze het wel of niet zou overleven, alleen in de koude.

Skärmavbild-2018-07-03-kl.-14.05.48

Er was een groot debat over waar ze kon zijn. De ene helft van de mensen wilde dat de koe gevonden werd en teruggebracht naar de eigenaars, terwijl de andere groep wilde dat het dier naar een opvangplaats voor dieren werd gebracht.

De dagen gingen voorbij en af en toe zagen mensen Bonnie in het bos. Ze konden haar echter niet pakken, en dus bleef het mysterie voorbestaan. Tot op een dag een jager camerabeelden zag die had geïnstalleerd. Bonnie was daar, en ze was niet alleen.

Daar, in het bos, was ze vrienden geworden met een kudde herten. Ze hadden haar geaccepteerd in de groep en hoewel dat ze een volledig andere diersoort zijn, tolereerden ze haar aanwezigheid. Het leek wel of Bonnie familie was van de herten.

Skärmavbild-2018-07-03-kl.-14.05.54

En toch, hoewel Bonnie tegen alle verwachtingen leek te overleven, wist dierenexpert Becky Dartles dat dit niet zou blijven duren. Bovendien was Bonnie geen wild dier. En de koude noordoosten koude was zeer bedreigend.

En dus, doorheen de hele winter, bezocht Becky elke dag de koe en maakte ze een bed voor de koe en gaf ze haar eten. Uiteindelijk begon de koe Becky te vertrouwen, ondanks haar wantrouwigheid tegenover mensen. Ze kon haar voeden vanuit haar handen.

Tezelfdertijd contacteerde Becky de dierenredding om hulp. De organisatie is non-profit en zorgt voor mishandelde of verlaten boerderijdieren, en voorziet hen van een thuis waar ze zich kunnen vrij bewegen zonder de angst voor de slachtbank.

Bonnie ontweek de dood dankzij een goed zintuig voor gevaar, in tegenstelling tot al haar vrienden en familie. Dankzij haar trouwe hertenvrienden kon ze overleven in het wild. Een leven zonder angst voor de dood. Bekijk enkele beelden hieronder: