Het leven was goed voor Dave en Jane Daulton. Ze hadden vier gezonde kinderen en waren in verwachting van de vijfde.

Tijdens de zwangerschap kwamen Jane en Dave erachter dat hun volgende kindje, Tommy, met Down syndroom geboren zou worden.

De ouders waren geschrokken en wisten niet wat het voor hen en hun familie zou betekenen, maar besloten snel er het beste van te maken.

Ze wisten niet hoe hun leven eruit zou zien in de toekomst, maar ze wisten dat ze er voor elkaar zouden zijn – en voor hun kinderen.

Het leven was niet altijd gemakkelijk, maar Dave en Jane hielden net zo veel van Tommy als van hun andere kinderen.

Niet lang nadat Tommy geboren was, onderging de familie een verschrikkelijke tragedie. De vier jaar oude Brian moest een hart operatie ondergaan en had een allergische reactie op de verdoving, tijdens de operatie.

Hij raakte in coma en stierf slechts drie dagen later.

De familie was in en in verdrietig, en het duurde lang voordat dingen weer normaal werden.

De jaren gingen voorbij, ent toen gebeurde er iets vreemds. Meerdere nachten achter elkaar, droomde Jane dezelfde droom. Ze zag een kind met Down syndroom en had het gevoel dat het kind hulp nodig had.

Na de derde nacht met dezelfde droom, wist ze dat ze iets moest doen.

De volgende dag belden Jane en Dave een adoptie bureau.

In eerste instantie hoorden ze dat er een lange wachtlijst was. Maar diezelfde avond ontvingen ze een telefoontje. Een familie had afgezien van een adoptie en het bureau was benieuwd of Jane en Dave het zich voor konden stellen om in te springen. Het koppel liep over van blijdschap.

Ben was slechts een paar weken oud toen hij bij Jane en Dave kwam. En net zoals Tommy was hij geboren met het syndroom van Down. Iedereen in de familie was gek op hem. En zelfs toen ze hoorden dat Ben hartproblemen had, lieten Jane en Dave zich niet ontmoedigen.

Ze adopteerden hem, ondanks het gevoel van verlies wat ze hadden nadat hun tweede zoon een paar jaar ervoor was overleden.

Jane en Dave hadden zo veel plezier in het verzorgen van kinderen met het syndroom van Down dat ze bleven adopteren. In 1995 adopteerden ze een klein meisje genaamd Emily, daarna Lani… en de familie bleef groeien.

Toen kwamen ze erachter dan in Oekraïne kinderen met het syndroom gewoonlijk worden af gestoten door de ouders, en gedwongen hun hele leven in weeshuizen leven.

Het koppel vond dat hartverscheurend en besloot kinderen van daar de adopteren. Al snel waren ze het eerste echtpaar uit de Verenigde Staten die een kind met het syndroom van Down adopteerde uit Oekraïne. Hun eerste Oekraïense kind was Anya, die werd gevolgd door nog vier kinderen: Jack, Philipp, Marina en Molly.

Van een ´normaal´ gezin, gingen de Daultons naar een gigantisch gezin met 15 kinderen, waarvan 12 het syndroom van Down hebben.

Een aantal van de kinderen van het echtpaar, hebben zelfs hun eigen families gestart. Jane en Dave zijn verguld met dat ze hun levensroeping gevonden hebben.

Deel als je denkt dat Jane en Dave een geweldig koppel vormen!