Veel mensen reiken naar natuurlijke, holistische methoden en apparaten om gezonder te leven maar soms worden de gevolgen voor onze huisdieren niet overwogen. Veel mensen gebruiken Himalaya-zoutlampen als een ionisator van lucht, omdat ze ionen verspreiden die als ‘negatief’ worden beschouwd op een manier om straling te neutraliseren.

Himalaya-zoutlampen komen uit het Himalayagebergte, waar ze worden gedolven.

Dierenartsen hebben waarschuwingen gegeven om Himalaya-zoutlampen in huis te vermijden na een recente, ongelukkige gebeurtenis. Een kat likte een van deze populaire zoutlampen en stierf bijna als gevolg van vergiftiging door een grote hoeveelheid natrium in deze lampen. Bij huisdieren veroorzaken grote hoeveelheden natrium losse ontlasting, coördinatieverlies en epileptische aanvallen, volgens de Pet Poison Hotline.

Eigenaren van huisdieren kunnen ten onrechte geloven dat de symptomen die hun huisdier ervaart gewoon te wijten zijn aan het weer of andere goedaardige problemen maar ze kunnen direct verband houden met natriumvergiftiging. Maddie Smith, de eigenaar van Ruby de kat, vond dat Ruby mogelijk negatief beïnvloed was door het koude weer omdat de kat niet at, dronk, normaal wandelde of op haar stem reageerde zoals gewoonlijk, meldde The Daily Mail.

Ga naar de volgende pagina om verder te lezen en wat te doen!