Uit het onderzoek van de dierenarts bleek dat haar hersenen waren opgezwollen en dat de kat last had van vergiftiging door natrium. De effecten traden twaalf uur nadat de kat de lamp likte op. Het constante likken van deze lampen zorgt voor te veel natrium in het systeem van een huisdier waardoor de neurologische werking van het huisdier wordt aangetast.

Degenen die huisdieren hebben worden gewaarschuwd om Himalaya-zoutlampen uit de buurt van het huisdier te houden of om ze helemaal te vermijden. Gelukkig heeft het huisdier in dit verhaal het overleefd hoewel het herstel behoorlijk afmattend is.

Het huisdier onderging ten minste elf maanden revalidatie en herstel na het zoutincident in het lampje. De zoutlampen kunnen behoorlijk verslavend zijn voor de huisdieren dus na één keer te hebben geproefd kunnen ze teruggaan voor meer.

De neurologische problemen kunnen worden vermeden door te voorkomen dat Himalayazoutlampen in je huis staan.

Is dit je ooit overkomen of met iemand die je kent? Vertel het ons hieronder. Vertel anderen over dit verhaal, het kan het leven van hun huisdier redden.

Onze inhoud is naar ons beste weten gemaakt, maar is van algemene aard en kan op geen enkele manier een individueel consult door een (dieren)arts vervangen. Jouw gezondheid en dat van je huisdieren is belangrijk voor ons!