Jong zijn betekent de wereld verkennen en verschillende culturen en plaatsen ontdekken. Sommigen kiezen ervoor om in hun thuisland te blijven, terwijl anderen een ver land bezoeken of kiezen voor een uitdagende activiteit.

De 21-jarige Amelia Milling, die doof is, is niet bang om zichzelf uit te dagen en besloot dan ook om alleen in Alaska een berg te beklimmen. Maar er ging iets mis en ze viel honderden meters de berg af. Toen vond een reddingshelikopter haar – maar tot hun verbazing was ze niet alleen.

Amelia Milling houdt van avontuur. Hoewel de meeste mensen van haar leeftijdsgenoten misschien strandvakanties verkiezen of met hun smartphones spelen, heeft Amelia andere interesses.

Amelia besloot om een 3-daagse wandeling in Alaska te maken, en in het begin ging alles goed. Amelia begon haar klim op een grote berg – tot alles fout ging.

Op de een of andere manier verloor Amelia haar evenwicht en viel ze langs de kant van de besneeuwde berg. Ze viel meer dan 100 meter totdat ze tegen een rotsblok botste en vervolgens nog eens 100 meter naar beneden gleed.

De 21-jarige was alleen op de berg gestrand. Gelukkig brak ze geen botten en kon ze nog steeds lopen. Maar ze had een groot probleem. Door haar val had Amelia geen idee waar ze was. Ze was verdwaald in een onbekend landschap en vroeg zich af wat ze moest doen.

Amelia had het heel erg koud… Ga verder naar de volgende pagina voor het vervolg van dit bijzondere verhaal…