We voegen peterselie toe in soepen en stoofschotels om hun smaak te verbeteren, maar de meeste mensen vergeten dat dit kruid gezond is en bevat een goede hoeveelheid vitamine A, B, C en K. Het is ook een goede bron van ijzer en kalium.

Peterselie kan diabetici helpen het degeneratieve effect van hun aandoening op de lever te voorkomen. Het reguleert de bloedsuikerspiegel en balanceert het gewicht.

Het kruid kan ook het risico op het ontwikkelen van kanker verlagen, vermindert ontstekingen, verbetert de immuunrespons en beschermt de bloedvaten. Gebruik peterselie regelmatig om atherosclerose, diabetes, darmkanker en astma te voorkomen.

Wist je dat peterselie mensen met gezwollen voeten kan helpen? Het is gunstig voor mensen die snel willen afvallen. Peterselie spoelt overtollige vloeistoffen uit het lichaam. Je voeten kunnen opzwellen als gevolg van oedeem en deze aandoening komt vaker voor bij zwangere vrouwen.

Oedeem komt ook vaak voor bij diegenen die veel verwerkt en zout voedsel eten, het grootste deel van de dag zitten of medicijnen gebruiken. Het wordt ook vermeld als het PMS-symptoom.

Peterselie wordt al sinds de oudheid gebruikt en het is een uitstekend diureticum. Het kruid optimaliseert de functie van je nieren en verlaagt het risico op oedeem. Kalium in peterselie brengt de hoeveelheid van dit mineraal in je lichaam in evenwicht.

Wat is Peterselie-thee?

Wetenschappelijk bekend als Petroselinum crispum, de peterselieplant is een gemakkelijk herkenbare en veel gebruikte plant, vaak als garnering, maar meer en meer voor zijn indrukwekkende medicinale voordelen. De twee varianten die u waarschijnlijk hebt gezien, zijn gekrulde en Italiaanse peterselie, die beide vergelijkbare chemische samenstelling en medicinale toepassingen hebben.

De diverse mix van mineralen en vluchtige stoffen in peterselie zorgen voor een krachtige invloed op de gezondheid van de mens. Daarom is peterseliethee zo’n populaire natuurlijke remedie!

Ga snel naar de volgende pagina om te zien hoe je deze heerlijke thee kan maken en hoe veel je er dagelijks van moet drinken..