Experts onthullen dé acht verschillende soorten tepels

Deskundigen hebben de verschillende typen tepels bekendgemaakt die geclassificeerd zijn als medisch ‘normaal’, en de waarschuwingssignalen om op te letten.

Artsen van The Hospital Group hebben een reeks borsten gedeeld om vrouwen ervan te verzekeren dat een verscheidenheid aan eigenschappen – inclusief uitstekende en behaarde tepels – volkomen normaal zijn.

Ze hebben vrouwen echter gewaarschuwd om op onverwachte veranderingen in de tepelpositie te letten en uit te leggen dat omgekeerde tepels over het algemeen niets zijn om zich zorgen over te maken – tenzij ze plotseling zo zijn geworden.

Elders legden ze uit dat, hoewel 90 procent van de bobbels meestal niet kanker zijn, vrouwen naar de dokter moeten gaan als er een nieuw bobbeltje verschijnt en blijft bestaan.

1. Uitpuilend

‘De tepelhof is het kleine, roze, gepigmenteerde gebied dat rond de tepel cirkelt.

‘Wanneer de tepel voor de tepelhof uitsteekt, als dit bijzonder opvallend is, kan dit ongemak veroorzaken in uw kleding en ondergoedkeuzes, afhankelijk van de hevigheid van de tepels.

‘Het is echter niets om je zorgen over te maken en als het ongemakkelijk is kan het worden gecorrigeerd door een operatie.’

2. Groot

‘Tepels zijn er in verschillende vormen en maten, en er is niet zoiets als’ te groot ‘of’ te klein ‘als het gaat om je borsten.

‘Het is nog steeds volkomen normaal om je bij bewustzijn te voelen, maar om af te meten hoef je je geen zorgen te maken.’

3. Klein

‘Evenals bij grotere borsten, kunnen we ook het gevoel hebben dat onze tepels bijzonder klein zijn en niet in verhouding staan tot de grootte of vorm van onze borsten.

‘Dit is echter ook heel normaal en niets om je zorgen over te maken.’

Staat jouwe er niet tussen? Ga dan snel naar de volgende pagina…


Wat vind jij? Reageer hieronder