De 51-jarige Milla Clark bleef 3 jaar lang op bed liggen en had haar tienerkinderen nodig om zich te wassen en voor hun moeder te zorgen. Ze had geen andere keuze omdat haar ziekelijk zwaarlijvige lichaam het onmogelijk maakte om iets zonder hulp te doen.

Echter, met pure wil en vastberadenheid en veel hard werk verloor de moeder van vijf een indrukwekkende 258kg en heeft geleerd hoe ze weer moet lopen. Milla is een deelnemer aan tv programma van TLC genaamd My 600lb Life en is nu uitgegroeid tot de meest succesvolle patiënt van het programma na afslanking tot een gezonde 70kg.

Volgens Daily Mail woog Milla 340kg toen ze meer dan 3 jaar geleden voor het eerst gewichtsverliesexpert Dr. Younan Nowzaradan raadpleegde. De 51-jarige uit Fayetteville, Tennessee, was volledig onbeweeglijk toen ze aan de show begon.

Ze had een lymfoedeem van 19,5kg op haar been, waardoor ze in extreme paniek was geraakt toen ze probeerde te staan. Milla belandde uiteindelijk 3 hele jaren in haar bed, grotendeels als gevolg van de pijnlijke zwelling en haar ongezonde gewicht. Omdat ze al meer dan 13 jaar niet alleen was vanwege het lymfoedeem, gaf ze toe dat haar leven ‘ellendig’ was geweest.

Toen ze tegen My 600lb Life sprak toen ze voor het eerst hulp zocht voor haar gewicht, zei ze: “Elke dag van mijn leven is ellendig, ik zit al meer dan twee jaar vast tussen deze vier muren. Alles wat ik kan doen is eten en slapen. ‘

Ze vertrouwde zwaar op haar kinderen, van wie er vier werden geadopteerd, om voor haar te zorgen met de tieners die haar elke ochtend baden om ervoor te zorgen dat ze geen infecties kreeg. Jacob, nu 19, Hannah, 18, en Caleb, 18, zouden elke ochtend voor zonsopgang wakker worden om haar schoon te maken.

Jacob moest het lymfoedeem vasthouden terwijl Hannah Milla’s privé-delen waste, omdat de zwelling te zwaar was voor het jonge meisje om tegelijkertijd op te tillen en te reinigen. Toen ze het hadden over de ervaring in 2017, klaagde hun moeder: “Het is zo vernederend dat kinderen van hun leeftijd niet voor hun ouders hoeven te zorgen.”

Milla onthulde dat ze al sinds ze klein was, met gewicht had geworsteld. Ze was pas 3 jaar oud toen andere kinderen haar ‘dik’ noemden, waardoor ze zich realiseerde dat ze groter was dan haar leeftijdsgenoten.

Toen ze het had over hoe haar jeugd het pad legde naar haar zwaarlijvige volwassen leven, zei Milla eerder: ‘Mijn moeder wist nooit echt hoe ze ons moest vertellen dat ze van ons hield. Ze zei het nooit, ze knuffelde me nooit of kuste me, maar wat ze deed was ons voeden, ons voedsel geven was de enige manier waarop mijn moeder haar liefde voor ons liet zien. Als we dat voedsel niet namen, zou ze het als een afwijzing beschouwen. ‘

“Maar mijn zus was klein en ze kon haar bord niet opeten, en hielp ik haar stiekem met haar bord, zodat ze niet gestraft zouden worden.” Tegelijkertijd was eten mijn moeder’s warmte allles wat ik kreeg en ik wilde steeds meer en meer, ” voegde ze eraan toe.

Ga naar de volgende pagina om te zien hoe Milla er vandaag de dag uitziet…