Ze ontmoette de liefde van haar leven, Elroy na haar middelbare school afstuderen en de twee trouwden als snel. Hoewel ze in die tijd meer dan 180 kilo woog, was haar gewicht geen probleem voor haar man. “Ik was zo verliefd op Elroy, ik was vergeten dat ik dik was,” zei Milla.

Het paar had hun eerste kind kort na het huwelijk en hoewel ze meer kinderen wilden, had de zwangerschap haar tot bijna 225kg gebracht, waardoor het voor haar te riskant was om zich opnieuw voor te stellen. Milla en Elroy gingen in plaats daarvan naar adoptie en namen vier kinderen mee uit huizen met drugsverslaafde ouders.

Toen Milla’s gewicht een bedreiging voor haar leven werd, nam haar familie de beslissing om naar Houston, Texas te verhuizen, om het voor haar gemakkelijker te maken om de gewichtsverlieschirurg Dr. Nowzaradan te raadplegen. De dokter zorgde ervoor dat haar kinderen met een diëtiste in contact kwamen voor een gezonder leven voor hun moeder.

Hij legde uit dat Milla, voordat hij haar lymfoedeem chirurgisch kon verwijderen, een paar van haar extra kilo’s kwijt zou moeten raken. Ze nam het advies van de gewichtsverliesspecialist aan en wijdde zich aan haar programma voor gewichtsverlies en verloor zelf 45 kilo.

Nu Milla nu in aanmerking kwam voor de operatie, verwijderde Dr. Nowzaradan het grote lymfoedeem, waardoor ze uit zichzelf kon staan. Vastbesloten om meer gewicht te verliezen, onderging ze een afslankoperatie en bleef ze ongelooflijk geconcentreerd en toegewijd tijdens haar hele reis van het gewichtsverlies.

Ze faalde maar een keer toen haar geliefde echtgenoot Elroy twee maanden later overleed aan een hartaanval. Het brak haar hart dat ze haar bed niet kon verlaten om hem in het ziekenhuis te bezoeken voordat hij stierf.

Haar kinderen werden echter haar pijlers van kracht en motiveerden haar om zich aan haar plan voor gewichtsverlies te houden. Toen haar gewicht onder de 90 kg daalde, had Milla beide knieën vervangen, waardoor ze eindelijk helemaal rechtop kon staan ​​en haar kon voortbewegen zonder de steun van een wandelstok.

Tijdens de laatste aflevering van de show vierde de inspirerende moeder haar 51e verjaardag en haar kinderen spraken over hoe trots ze waren op hoe ver ze is gekomen. Vandaag is ze in staat om met haar kinderen allerlei activiteiten te beoefenen en zelfs met hen kanoën. Nadat ze haar streefgewicht van 155 pond had bereikt, gaf een trotse Dr. Nowzaradan zijn patiënt een welverdiende knuffel.