Honden willen alles met ons delen: onze bedden, onze banken, maar vooral onze heerlijke schotels van het avondeten. Zelfs als een hond een volle kom met haar eigen eten heeft, zul je merken dat ze vol verwachting rond de jouwe snuft, in de hoop dat je per ongeluk iets lekkers op de grond laat vallen zodat ze het kan opeten.

Het kan verleidelijk zijn om de beste vriend van de mens ‘mensenvoedsel’ te geven, vooral als je ziet hoe gelukkig het haar maakt. En hoewel er geen kwaad kan worden gedaan door een stuk kip of een lepel met pindakaas te geven, wees alsjeblieft voorzichtig. Je moet je hond geen eten geven dat een mens eet, alleen omdat ze het willen. Vooral fruit is voedzaam voor de mens, maar kan bij honden leiden tot braken, darmobstructie of nierproblemen.

We hebben contact gezocht met een paar experts van twee van de beste scholen voor diergeneesmiddelen in de Verenigde Staten, Dr. Sherry Sanderson van de University of Georgia en Dr. Edward Cooper van de Ohio State University – om erachter te komen welk fruit veilig is voor honden om te eten en welke ze moeten vermijden:

Sanderson wees er snel op dat het meestal gegeten fruit voor honden prima is om spaarzaam te eten.

“Waar ik me zorgen over maak, is wanneer eigenaren van gezelschapsdieren grote hoeveelheden van deze vruchten aan hun honden willen geven,” zei ze. “Als ze zich laten meeslepen door dat te doen, kunnen ze de voedingsbalans van een compleet en uitgebalanceerd dieet verstoren.”

Sanderson raadde eigenaren van huisdieren aan om de inname van fruit te beperken tot minder dan 10 procent van de dagelijkse calorie-inname van een hond.

Beide dokters waren het erover eens welke vruchten het gevaarlijkst waren voor honden, waarbij ze opmerkten dat druiven en rozijnen nierfalen kunnen veroorzaken, evenals degenen die veilig zijn voor consumptie.

Avocado’s zijn ook verboden terrein, omdat ze kunnen leiden tot braken. En niemand wil dat.

Ga snel naar de volgende pagina om alles te zien over citroenen en nog meer soorten fruit die wel en niet gegeten mogen worden…