Voor veel middelbare scholieren is het gala een van de leukste evenementen van het jaar. Het is het evenement waar veel kinderen de hele zomer naar uit kijken.

Voor veel studenten is het vinden van de juiste outfit het spannendste gedeelde, anderen kijken het meeste uit naar alle voorbereidingen voorafgaand aan de grote gebeurtenis.

En dan is er nog de zenuwslopende vraag die veel gala gasten wakker houdt: “Wil je met mij naar het gala?”. Een ´ja´ van de persoon waar je een oogje op hebt, kan wonderen doen voor je zelfvertrouwen.

De 17 jaar oude Daniel kreeg helaas niet het antwoord waar hij op hoopte.

Beter gezegd, elk meisje dat hij vroeg weigerde.

De reden? Daniel heeft het Syndroom van Down.

Daniel stop op het punt de hoop op te geven toen er een engeltje verscheen.

Een studenten uit een lagere klas, Kylie, vroeg Daniel of hij met haar naar het gala wilde gaan.

Kylie had Daniel altijd gezien als gewoon Daniel – ongeacht zijn handicap.

“Ik denk niet dat kinderen met een handicap anders zijn,” legt Kylie uit. Ze voegt toe, “Ik hoop dat we een leuke avond hebben.”

Kylie haar lieve en moedige actie, maakte Daniel zijn moeder aan het huilen.

Het is al iets om lief genoeg te zijn om Daniel mee naar het gala te nemen, maar Kylie had er echt zin in en keek ernaar uit om met haar vriend te dansen.

“Het gaat er niet om dat Daniel een handicap heeft. Kylie zag helemaal geen handicap, en dat is wat het moederhart wil,” zei Tonya, terwijl ze begon te huilen.

Toen de producenten van Fox5 van dit verhaal hoorden besloten ze op het gala van de twee extra speciaal te maken. En ze zorgden voor een fantastische verrassing.

Toen ze op het punt stonden om naar het gala te gaan, kwam Fox5 langs met meerdere verrassingen – en je kunt je vast voorstellen dat dat iedereen emotioneel maakte.

De avond begon met een ritje in een elegante Rolls Royce, gevolgd door een drie gangen maaltijd in een chique restaurant. En toen ze bij het gala aankwamen was er speciaal voor hen een rode loper uitgerold.

“Ik ben gewoon zo blij. En ik weet dat m´n moeder trots op me is,” zei Daniel.

Ongeacht hoe oud we zijn of waar we dan ook wonen, een klein aardig gebaar kan grote gevolgen hebben – iets wat we allemaal kunnen leren van dit verhaal.

Deel als dit bericht ook jouw hart geraakt heeft!