Ondanks dat het door de massa is veroordeeld en inderdaad wordt veracht door iedereen, is het een trieste waarheid dat pesten nog steeds in vrijwel alle lagen van de bevolking bestaat.

Of het nu kinderen op school zijn of collega’s op de werkplek, er zijn mensen die, bewust of niet, het acceptabel vinden om anderen te kleineren en te kwellen voor hun eigen vermaak of gewin.

Laten we vanaf het begin één ding rechtzetten: pesten is niet acceptabel. Erger nog, het is een veel gevaarlijkere praktijk dan veel mensen zich realiseren.

Hoewel het mijn hart breekt om dit te doen, heb ik het gevoel dat ik het verhaal moet vertellen van de 13-jarige Diego Stolz, die op school werd gepest en dus besloot het juiste te doen. Hij vertelde zijn leraren van de middelbare school over wat er aan de hand was, denkend dat dit een einde zou maken aan zijn ellende.

Slechts twee weken later stierf Stolz nadat hij werd geslagen en misbruikt door twee pestkoppen in Moreno Valley Unified School District, Californië.

Volgens rapporten had Stolz geen ouders en werd hij opgevoed door zijn tante en oom, Juana en Felipe Salcedo. Ze zeggen dat Stolz en zijn leraar minder dan een week voor zijn dood een klacht hadden ingediend over het pesten. Volgens People was Stolz opgelucht dat hij het iemand had verteld.

“Hij was zo opgelucht dat hij er met iemand over had gepraat,” zei Stolz’s neef Jazmin op een persconferentie.

“We waren op weg naar huis, ik draaide me om en ik zei tegen hem:” Ik zal je altijd verdedigen. ” Dat weet je toch? ‘En hij knikte met zijn hoofd:’ Ik weet het. ‘

Het was slechts twee weken later dat Stolz zijn leven verloor in een eeltige en niet-uitgelokte aanval…

Ga naar de volgende pagina om de heftige beelden te zien en het vervolg van dit tragische verhaal te lezen.