Moeder bekritiseerd voor het laten trouwen van dochter, 22 jaar later moeten critici zich schamen

Liefde kent geen grenzen. Het overstijgt zoveel dingen en elk menselijk wezen op deze planeet heeft het recht om lief te hebben en bemind te worden.

In juli 1995 namen Maryanne en Tommy Pilling, die beiden het syndroom van Down hebben, de baanbrekende stap om te trouwen.

Je zou denken dat dit zou gebeuren met lof en vreugde. Maar het paar kreeg te maken met een reactie van mensen die niet dachten dat ze het zouden volhouden en het niet eens waren met hun relatie.

Lijkt erop dat Maryanne en Tommy de laatste zullen lachen. Het is 22 jaar geleden en ze zijn nog steeds samen en gelukkiger dan ooit.

Ondanks alle haters heeft hun liefdesverhaal duizenden mensen wereldwijd verbaasd en geïnspireerd.

Het was niet altijd gemakkelijk voor deze twee tortelduifjes. Maryanna 46, en Tommy, 59, beiden uit Essex, Engeland, stonden voor ontelbare uitdagingen.

Beiden hebben de wreedheid van vooroordelen van onverdraagzame mensen ervaren vanwege hun toestand.

Ondanks deze obstakels, vonden ze liefde in elkaar.

Ze ontmoetten elkaar in een trainingscentrum voor mensen met leermoeilijkheden en het was liefde op het eerste gezicht.

“De dag dat Maryanne Tommy ontmoette, kwam ze thuis met de grootste glimlach op haar gezicht,” vertelt Maryanne’s zus Lindi de Daily Mail. “Ze kon niet stoppen met praten over hem en vroeg of hij kon komen eten.”


18 maanden nadat ze met elkaar begonnen te daten, was Tommy er zeker van dat zij degene voor hem was. Hij besloot resoluut dat hij Maryanne zijn vrouw wilde maken. Maar hij zou er niet mee doorgaan totdat haar moeder ermee instemde.

Hoewel aanvankelijk aarzelend, gaven de moeder van Maryanne en de rest van haar familie uiteindelijk het paar hun zegen. Ze waren aarzelend, deels vanwege alle kritiek en negatieve reacties van mensen in hun lokale gemeenschap. Mensen dachten dat het idee absurd was en dat de unie niet zou standhouden.

Maar niets kon de liefde van deze twee voor elkaar stoppen.

‘Mijn bruiloft was de beste dag van mijn leven’, zei Maryanne tegen de Express. “Ik was geschokt toen Tommy voorstelde, maar ik hoefde geen moment na te denken over het zeggen van ja.”


In juli 1995, in het bijzijn van hun familie en vrienden in een prachtige kerk in Essex, legden Maryanne en Tommy hun geloften af. Ze hebben hun droomhuwelijk.

Maryanne’s moeder vergezelde Tommy om de ring te kopen om er zeker van te zijn dat het perfect was.

“Wanneer ze de straat in lopen en hun hand vasthouden, is dat een rebelse actie”, zegt zuster Lindi tegen People. “Sommige mensen staren – ze gaan uit van mensen met het downsyndroom en leermoeilijkheden kunnen niet trouwen.”

De zuster lanceerde een Facebook-pagina om hun liefdesverhaal te volgen.

“We krijgen zoveel mooie berichten van mensen die zich laten inspireren door hun verhaal”, zegt Lindi. “Mensen die zich zorgen maken over hun eigen kinderen of kleinkinderen met het Down-syndroom krijgen hoop van het verhaal van Maryanne en Tommy.”


“Hun relatie is zo bijzonder omdat het puur is – ze begrijpen slechte emoties van haat niet”, voegt ze eraan toe. “Ik hoop dat hun kinderen ook verliefd kunnen worden en nog lang en gelukkig kunnen leven.”


Als je zowel de foto’s van hun bruiloft bekijkt als hoe ze er vandaag uitzien, is het niet moeilijk om de liefde en het plezier te zien die deze twee voor elkaar hebben.

Bekijk de onderstaande video voor meer over het liefdesverhaal van Maryanne en Tommy:

Tommy en Maryanne’s verhaal bewijst echt dat liefde elk obstakel kan overwinnen.

Sommigen twijfelden aan hun liefde en huwelijk, alleen maar omdat ze het syndroom van Down hebben, maar de lange levensduur van hun liefde bewijst dat de haters het bij het verkeerde eind hebben.

Overweeg om dit ongelooflijke liefdesverhaal met al je vrienden op Facebook te delen als je ontroerd bent door deze ware liefde.


Wat vind jij? Reageer hieronder