Moeder en vriend martelden en vermoordden de 8-jarige zoon – dachten dat hij homo was

In veel delen van de wereld is veel vooruitgang geboekt op het gebied van rechtvaardigheid en gelijkheid.

Helaas is dit nog steeds niet overal het geval, en kinderen blijven er onder lijden.

Weinig is zo pijnlijk om te zien als wanneer een kind mishandeld wordt.

Het tragische en trieste verhaal van de 8-jarige jongen Gabriel Fernandez laat ons duidelijk zien waarom we haat nooit zouden moeten laten winnen.

Op 22 mei 2013 ontving een noodcentrum een ​​dringende oproep. De stem van een vrouw aan de andere kant vereiste onmiddellijke hulp – haar 8-jarige zoon, Gabriel Fernandez, was gestopt met ademen.

Toen paramedici ter plekke aankwamen, ontdekten ze een kleine, levenloze jongen met blauwe ogen op de grond. Hij was naakt, had breuken in zijn hoofd en drie gebroken ribben.

De jongen was neergeschoten en verschillende van zijn tanden waren verdwenen. Gabriel werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht, maar stierf twee dagen later.

“Er waren schaafwonden. Er waren open wonden. Er was blauwe plekken. Er was zwelling. Er waren vlekken op de benen. Er ontbrak huid van de bovenkant van de nek, “vertelde verpleegster Alison Segal, een van de stafleden die Gabriel behandelde, aan ABC7.


Aanvankelijk begreep niemand wat er met de jongen was gebeurd – maar al snel werd duidelijk dat dit het hoogtepunt was van een heel tragisch verhaal.

En het ergste van alles is dat dit allemaal kon worden voorkomen.

Tussen 2003 en 2012 werden niet minder dan 60 meldingen ingediend tegen de moeder van Gabriel en haar vriend, Isauro Aguirre.

Velen hadden getuigd over hoe het paar de kleine Gabriel mishandelde en martelde.

Verschillende leraren van Gabriel hadden bijvoorbeeld eerder contact opgenomen met de autoriteiten. De reden? Gabriel kwam vaak naar school met blauwe ogen, gewonde handen, littekens op zijn lichaam en gebarsten lippen.


Maar de autoriteiten en de politie hebben dit nooit helemaal doorgezet of tot op de bodem uitgezocht.

Na herhaalde berichten bezocht de politie uiteindelijk de familie, maar toen een officier met Gabriëls moeder sprak, beweerde ze dat haar zoon naar Texas was verhuisd om bij zijn grootmoeder te wonen.

Alle beschuldigingen leidden niet tot arrestaties, ondanks overweldigend bewijsmateriaal en berichten dat Gabriel werd misbruikt.


Na Gabriëls overlijden werden vier maatschappelijk werkers ontslagen omdat ze hun werk niet goed uitvoerden. De politie kreeg ook enorme kritiek.

“De rode vlaggen waren overal. Ze werden genegeerd. Het is gewoon onverklaarbaar voor mij, “zei Los Angeles provincie Supervisor Zev Jaroslavski.

Kort na Gabriel’s dood werden zowel zijn moeder, Pearl Fernandez, 34, en haar vriend Isauro Aguirre, 37, gearresteerd.

Vele getuigen kwamen naar voren voor de rechtszaak en leden van de jury huilden zelfs. De marteling die Gabriel lange tijd heeft ondergaan was ondenkbaar.


“Gestraft omdat hij homo was”
Gabriëls oudere zus legde onder andere uit dat haar moeder en bovenal haar vriend Gabriel voortdurend bestraften omdat ze dachten dat hij homo was.

Dat Gabriel misschien homo was, diende als een bron van spot en misbruik door het vriendje en de moeder. Samen dwongen ze Gabriel om met poppen te spelen en dwongen hem zich op school te verkleden in meisjeskleren.

“Dit ging niet over drugs. Dit ging niet over psychische problemen, “zei Jonathan Hatami, plaatsvervangend officier van justitie van Los Angeles. Gabriel werd misbruikt “omdat [Aguirre] hem niet mocht … hij geloofde dat Gabriel homo was en voor hem was dat een slechte zaak … hij deed het uit haat tegen een kleine jongen.”


Gabriël’s 16-jarige broer, Ezequiel, beschreef het misbruik in detail, dat voornamelijk uit Aguirre leek te komen.

Volgens de getuigenis van Ezequiel werd Gabriel dagelijks geslagen en werd hij gedwongen om oud kattenvoer te eten. Ezequiel vertelde de jury ook dat zijn broer vaak urenlang zonder eten of water in een kast was vastgebonden en opgesloten.

Het paar lachte terwijl de marteling plaatsvond, zei Ezequiel.

De eerstejaars lerares van Gabriel, Jennifer Garcia, huilde voor de rechtbank. Ze zegt dat ze elke dag aan Gabriël denkt en dat hij gewoon geliefd wilde worden.

“Ik vind troost in het geloof dat hij nu vrede heeft,” zei ze en voegde eraan toe: “En ik weet dat zijn misbruikers nooit vrede zullen hebben, in tegenstelling tot hem. Ze zullen een leven vol lijden doorstaan ​​en ik weet dat ik niet de enige ben in de hoop dat ze hetzelfde misbruik ervaren tijdens hun leven en erger. ”


Moeder Pearl Fernandez sprak kort en zei dat ze er spijt van had en wenste dat Gabriël nog in leven was, schrijft 9 Nieuws.

Ze bekritiseerde ook familieleden die hadden gesproken over hun verdriet over Gabriëls dood, hen ervan beschuldigend roem te zoeken.

Na een lang en vervelend proces, gevolgd door mensen door het hele land, kwam het vonnis uiteindelijk deze week.


De rechter veroordeelde de moeder tot levenslange gevangenisstraf en vriend Isauro Aguirre ontving de doodstraf voor Gabriel’s dan dierlijke moord.

De straf heeft de rest van Gabriëls familie, die aan het vechten was voor gerechtigheid, een zekere troost verschaft.

Familieleden van Gabriel hebben al lang een Facebook-pagina gerund en openlijk gesproken over het vreselijke lot van de jongen om de aandacht te vestigen op alle gruwel die leidde tot Gabriel’s dood.


Ze willen ook een stem zijn voor Gabriel en laten zien wie hij werkelijk was – voordat ellende en marteling zijn leven overnamen.

Gabriel was een gelukkig, levendig en ongelooflijk lief klein jongetje!

Zelfs als niets hun Gabriel terugbrengt, heeft het verhaal van de jongen een enorme impact op mensen overal en kunnen we hopelijk voorkomen dat zoiets ooit nog gebeurt.


De zaak heeft ertoe geleid dat veel mensen nadenken over manieren om het voorkomen van kindermishandeling en haat tegen mensen die anders zijn te verbeteren.

Als gevolg van de dood van Gabriel hebben de autoriteiten van Los Angeles grote veranderingen doorgevoerd door sociale werkers meer praktische oefeningen te laten doen om hen meer ervaring te laten opdoen voordat ze in het veld gaan werken.


Lezing over het lot van Gabriel is pijnlijk – ik begrijp gewoon niet hoe een mens een 8-jarige jongen kan martelen en misbruiken!

Maar wat zeker is, is dat we Gabriel nooit zullen vergeten en ik deel zijn verhaal in de hoop dat geen enkel kind zal hoeven lijden onder zijn verschrikkelijke lot.

De enige troost voor nu is dat de mensen die dit deden de juiste straf kregen.

Help dit alstublieft verder om de herinnering van Gabriel levend te houden 🌹


Wat vind jij? Reageer hieronder