Een koppel was dolblij bij de geboorte van hun prachtige kleine tweelingjongens net voor Kerstmis.

Maar hun wereld viel snel uit elkaar toen de identieke tweeling allebei een schokdiagnose ontvingen.

Moeder Nicole Duhaney was helemaal kapot toen ze besefte dat haar baby’s, Emre en Elia, bijna onmiddellijk begonnen te worstelen voor hun leven.

Dokters konden de aandoening niet meteen diagnosticeren, maar uiteindelijk kregen Nicole en haar partner Nile Liburd te horen dat de ouders geen nieuws wilden horen – hun kleine bundels van vreugde hadden beide kanker.

Dus in plaats van te genieten van het wiegelen van hun pasgeboren baby’s in het huis van haar moeder in Salendine Nook, wonen Nicole en Nile nu full-time op de Leeds General Infirmary terwijl artsen beginnen aan een programma voor de behandeling van chemotherapie.

Nicole, een 20-jarige moeder die voor het eerst moeder was geworden, zei: “Ik werd geclassificeerd als een risicovolle zwangerschap, maar alles ging goed en ik had een hele goede zwangerschap, hoewel ik 11 dagen nadat ze waren geboren in het Calderdale Royal Hospital was.

“Ik keek er naar uit om mama te worden en te gaan winkelen voor babykleding.

“Ik was zo opgewonden dat ik niet kon wachten om ze in dezelfde kleren te kleden en ze aan mijn vrienden te laten zien.”

Maar binnen drie weken was de vreugde van het koppel omgeslagen toen Elia, de jongste jongen van 44 minuten, een vreemde klomp begon te ontwikkelen bij zijn rechter wang.

En beiden hadden verkoudheden die op mysterieuze wijze nooit leken te verdwijnen.

Hun huisarts deed zijn best om haar gerust te stellen, maar toen de jongens allebei buikpijn kregen, begon Nile zich zorgen te maken.

En hun angsten groeiden, vooral toen de plek op Elia’s wang groter werd en Emre er ook een kreeg.

Bloedonderzoek werd eind februari uitgevoerd in Calderdale, maar deze gaven niets aan en ze werden doorverwezen naar een dermatoloog in Leeds.

Men dacht dat de jongens last zouden hebben van dikke necrose – waarbij het lichaam moeite heeft om vetdeeltjes af te breken.

Nicole was blij dat ze eindelijk een antwoord leken te hebben en haar angsten begonnen af te nemen.

Maar toen gebeurde er iets op 22 april wat alles veranderde… Dit kan je op de volgende pagina lezen…