Monique Westenberg openhartig over ‘vreselijk leeg huis’ na terugkomst van vakantie

Monique Westenberg heeft een heerlijke, maar ook loodzware vakantie in Mexico achter de rug. Ze vertelt over haar emotionele thuiskomst, nu haar hond Dunya er niet meer is.

“Het is zo vreselijk leeg”, begint ze bij een foto van baby André met haar andere hond Gioia.

Hartverscheurend
“Haar plekje op de bank, haar voerbaak, haar riem, haar eten, haar medicijntjes, maar vooral al haar losse haartjes die over overal nog terugvind”, vervolgt de vriendin van André Hazes. “Het is net alsof er een stukje van m’n hart weg is. Wat een vreselijke pijn is dit.”

Gioia
Monique vertelt ook hoe ontzettend lief Gioia haar baasje thuis verwelkomde. Ook het beestje heeft duidelijk verdriet om het verlies van haar zus. “Gioia overlaadde me met kusjes toen ze thuis werd gebracht en is erg aanhankelijk.”

Mooi afscheid
Vanuit Mexico besloot Monique afgelopen week dat Gioia Dunya nog een laatste keer moest zien, voordat ze geregeerd werd. “Het afscheid dat zij van haar zus heeft genomen is heel mooi geweest. Minutenlang bleef ze aan Dunya snuffelen. Eerst kwispelend en later met haar staartje naar beneden en oortjes naar achteren. Daarna liep ze weg en was het goed.”

Wat is Monique blij dat ze Gioia nog heeft. “Door haar kom ik hier sneller doorheen. Zonder haar was ik nu in een heel groot gat gevallen.”

Rouwproces
Monique legt uit dat ze deze berichten op Instagram deelt als onderdeel van haar rouwproces. “Er zullen mensen zijn die zeggen ‘je hebt toch je kind’, maar als je niet hebt gevoeld welke band ik had met mijn hondenkind, dan zal je dit nooit begrijpen. (…) Dat verdient Dunya, want zij was voor mij de wereld.”

Relatie
Naast het verlies van haar hond, is er gelukkig ook iets heel moois gebeurd toen Monique in Mexico was. Ze is weer samen met André, nadat ze in hun realitysoap André Hazes: ik haal alles uit het leven bekendmaakten dat ze uit elkaar waren. Fijn voor hen én de kleine. Lieve Hazesjes, we wensen jullie heel veel sterkte met het verlies van jullie Dunya. Bekijk de beelden die ze met ons deelt hieronder:

Het is zo vreselijk leeg om zonder Doenie in huis te zijn. Haar plekje op de bank, haar voerbak, haar riem, haar eten, haar medicijntjes, maar vooral al haar losse haartjes die ik overal nog terug vind. Het is net alsof er een stukje van m’n hart weg is. Wat een vreselijke pijn is dit!! 💔 Gioia overwelmde mij met kusjes toen ze thuis werd gebracht en is erg aanhankelijk. Het afscheid dat zij van haar zus heeft genomen is heel mooi geweest. Minuten lang bleef ze aan Dunya snuffelen. Eerst kwispelend en later met haar staartje naar beneden en oortjes naar achteren. Daarna liep ze weg en was het goed. Door haar kom ik hier sneller doorheen! Zonder Haar was ik nu in een heel groot gat gevallen. Er zullen mensen zijn die zeggen “je hebt toch je kind”, maar als je niet hebt gevoeld welke band ik heb gehad met mijn hondenkind dan zal je dit nooit begrijpen! Dat ik dingen post is een deel van mijn rouwproces en dat verdient Dunya, want zij was voor mij de wereld 🌍

A post shared by MoniQue Noël (@moniquenoell) on

Onvoorwaardelijk ❤️

A post shared by MoniQue Noël (@moniquenoell) on

Dunya&Gioia 🌍🍀

A post shared by MoniQue Noël (@moniquenoell) on

💔 Dunya, mijn wereld, mijn meisje, is vandaag om 15:25 uur ingeslapen. Mijn hart is gebroken, maar krijgt ook rust. Ze was moe, ze had geen pijn, maar vond het genoeg geweest. Gisteren werd ik opgebeld dat het de laatste daagjes slechter met haar ging. Mijn wereld stortte in en we waren van plan morgen avond terug te vliegen. Dan kon ik haar nog even vasthouden, haar natte neusje voelen, in haar lieve oogjes kijken. Vandaag werd ik wakker gebeld. Mijn vader en moeder en de liefste oppas zaten met mijn meisje bij de dierenarts. Ze was op. Ik moest de beslissing nemen waar ik altijd zo tegenop keek, maar wilde het niet langer rekken voor mezelf. Via FaceTime ben ik erbij geweest, heb ik nog tegen haar kunnen praten, heb ik haar kunnen bedanken voor de afgelopen 14,5 jaar liefde en steun. Mijn hart is gebroken, ik zit vol met verdriet, maar geloof ook dat Dunya er bewust voor heeft gekozen te wachten tot ik weg was. Nu heeft zij rust en kan ik de aankomende dagen gebruiken om dingen te verwerken zonder dat ik nu thuis had gekomen in een leeg huis en een leeg bed. Ik kan me nog een week voorbereiden op die lege thuiskomst en probeer te genieten met mijn gezin. Ik had haar niet meer liefde kunnen geven dan dat ik haar gaf, ze had geen betere honden mama kunnen hebben en ik weet zeker dat ze zo oud is geworden door de onbeschrijflijke sterke band die zij en ik hadden! Dankjewel mijn wereld voor jouw liefde hier op aarde. Dat je altijd naast me zal blijven lopen dat weet ik zeker ❤️💔

A post shared by MoniQue Noël (@moniquenoell) on

Bron: Instagram, Libelle Beeld: Instagram