Een nog onbekende man uit het Noord-Brabantse ’s Gravenmoer blijft de gemoederen bezig houden, zo bericht RTL Nieuws vandaag. De jongeman, van vermoedelijk een jaar of 20, houdt er namelijk een alleszins onalledaagse hobby op na: het stelen van luiers uit de afvalcontainers van kinderdagverblijven…

Na het ontvreemden van een select aantal volgekakte pampers zoekt hij steevast een rustig plekje in het bos op.

Nicole Mallens van kinderopvang De Hummelhoeve in Dongen doet haar verhaal bij Editie NL:

“Vijf jaar geleden is het begonnen. De container bij ons voor de deur stond open, met daarnaast opengescheurde luiers. Ik kon de inhoud van de luiers zien. Een nogal vreemde situatie. We zagen een vast patroon. Tussen de middag troffen we de open container met de luiers aan.”

Met zakken vol kak op de fiets

Een wijkagent heeft een aantal keer geprobeerd de vermeende viespeuk op heterdaad te betrappen, maar dat leidde telkens tot niets. Afgelopen augustus zag Nicole plots een man in de container graaien, toen ze door het raam naar buiten keek. Vrijwel meteen was hij ook weer vertrokken, met een grote zak vol poepluiers achterop.

De niet bang aangelegde Nicole pakte de auto en reed achter hem aan, zo vertelt ze:

“Hij fietste richting ’s Gravenmoer. Daar is hij de bossen ingereden. Ik heb hem bij de uitgang staan opwachten, maar hij kwam er niet uit. Ik denk dat hij ernaar kijkt, eraan snuffelt en er opgewonden van raakt. Ik vind dat nogal raar.”

Na de mislukte achtervolgingspoging leek het een aantal maanden stil rond de poepbroekendief, totdat een wandelaar afgelopen weekend een berg luiers in het bos aantrof.

“Diefstal en milieuvervuiling”

Een woordvoerder van de politie laat aan Editie NL weten dat er actief gezocht wordt naar de man. “Er wordt extra gesurveilleerd op de plekken waar de luiers zijn gevonden. Er is niet alleen sprake van diefstal, maar ook van milieuvervuiling,” aldus de politiewoordvoerder.

Wat een bizar verhaal! En toch ook wel een tikkeltje beangstigend, nietwaar?

Vergeet niet te delen met je vrienden op Facebook. Misschien herkent iemand iets in het beschrevene.