Ik ben dol op hersenbrekers! Van kruiswoordraadsels tot sudoku’s, het zijn goeie manieren om mijn geest actief te houden en het geeft me nog energie ook.

Het gevoel wanneer je eindelijk een moeilijke puzzel hebt opgelost is zo bevredigend! Bovendien is het goed voor je en verbetert het je geheugen!

Onlangs heb ik heel wat tijd gespendeerd aan het kijken naar optische illusies, waar het de uitdaging is om een bepaald detail te spotten in een afbeelding.

Dus botste ik op deze illusie deze week, en niemand in mijn familie kon het oplossen. We zaten samen als twee honden op een zieke koe te kijken, en het duurde een hele poos vooraleer we het konden oplossen.

Visuele uitdagingen zijn plezant. Je moet echt goed focussen om dat kleine detail te vinden voor je de oplossing weet. Soms kan het zeer lang duren, maar dat maakt het des te beter wanneer je het antwoord eindelijk gevonden hebt.

Gemakkelijker gezegd dan gedaan

Op het eerste zicht lijkt deze illusie gewoon op een hoop sneeuwmannen. Maar ergens in de afbeelding kan je ook een panda vinden die zich verborgen houdt.

De uitdaging is dus om die panda te vinden. Makkelijker gezegd dan gedaan!

Kan jij het? Klaar, start!

YouTube

Deze is echt moeilijk. Niemand in mijn familie vond hem op z’n eentje! Als je de panda niet gevonden hebt, geen paniek, het antwoord vind je hieronder.

Daar is het, in de rechterbovenhoek! Dit is een moeilijker raadseltje voor jullie, maar goed geprobeerd!

Klik op de DEEL knop als je de uitdaging gewonnen hebt!