Een gemene piloot veroorzaakte gisteravond een massale paniek op Schiphol door per ongeluk een kapingalarm te sturen tijdens een les met een stagiair, wordt beweerd.

De Nederlandse koninklijke marechaussee haaste zich woensdagavond naar de plek na de waarschuwing met het opzetten van cordons en waarschuwende passagiers om weg te blijven van het gebied.

‘Doodsbange’ passagiers spraken over schreeuwen op de luchthaven en ‘gewapende politie die rondliep’ terwijl het gebied werd afgesloten te midden van meldingen van een aanval.

Maar even later gaf Air Europa een verklaring af dat het allemaal een ‘vals alarm’ was en dat de waarschuwing per ongeluk was geactiveerd.

Het is nu gebleken dat de code voor een kaping werd ingevoerd terwijl een piloot aan een stagiair probeerde uit te leggen hoe de transponder gebruikt moet worden, volgens de De Telegraaf.

Piloten kunnen signalen verzenden met behulp van een transponder in noodsituaties, zoals een kaping, een communicatieverlies of een noodgeval. Maar deze moeten worden ingevoerd met een viercijferige code.

Maar luchtvaartexperts hebben deze mening in twijfel getrokken en gezegd dat je alleen de noodcodes kunt invoeren als de radio niet werkt – en de transponder normaal gesproken niet kan worden gebruikt terwijl het vliegtuig op de grond staat.

GA VERDER NAAR DE VOLGENDE PAGINA VOOR MEER BEELDEN.