Deze prachtige foto’s van Elena Shumilova dompelen de kijker onder in een prachtige wereld die draait om twee jongens en hun schattige vrienden met honden, katten, eendjes en konijnen. Gebruikmakend van natuurlijke kleuren, weersomstandigheden en haar betoverende omgeving, creëert de begaafde Russische kunstenaar gezellige en hartverwarmende fotografie waar je versteld van staat.

De jongens op de foto’s zijn de zonen van de fotograaf en de dieren behoren tot de boerderij die ze runt. “Ik vertrouw grotendeels op mijn intuïtie en inspiratie wanneer ik foto’s componeer. Ik word vooral geïnspireerd door mijn verlangen om iets uit te drukken dat ik voel, hoewel ik meestal niet precies kan vertellen wat dat is ”, legde Shumilova uit aan BoredPanda.

Landelijke omgevingen, natuurlijke fenomenen en de veranderende seizoenen lijken de grootste stimuli in haar werken. “Bij het fotograferen gebruik ik het liefst natuurlijk licht – zowel binnen als buiten. Ik hou van alle soorten lichtomstandigheden – straatverlichting, kaarslicht, mist, rook, regen en sneeuw – alles wat visuele en emotionele diepte geeft aan het beeld, “zei de fotograaf.

Shumilova vertelde ons dat haar passie voor fotografie zich begin 2012 manifesteerde toen ze haar eerste camera kreeg. Haar meest recente uitrusting omvat de Canon EOS 5D Mark II-camera en een 135 mm-lens. Als moeder die haar opgroeiende kinderen niet wil missen, zegt ze dat ze elke dag fotografeert en de beelden ’s nachts verwerkt.
We raden u aan een kopje thee te nemen, comfortabel achterover te leunen in uw fauteuil en deze prachtige verzameling foto’s van Elena Shumilova te bekijken.

Zie op de volgende pagina nog veel meer prachtige foto’s.