Dit jaar zal de Sinterklaasintocht alleen maar roetveegpieten hebben. Daartoe is besloten door de omroep die de intocht en het Sinterklaasjournaal uitzendt in samenspraak met de gemeente.

De omroep NTR, die verantwoordelijk is voor de tv-registratie van de landelijke Sinterklaasintocht, geeft aan dat Sinterklaas dit jaar in Zaandam alleen door roetveegpieten zal worden vergezeld.

Deze keuze is gemaakt in overleg met de gemeente, aldus NH Nieuws. Een einde aan de discussie zal deze beslissing niet maken, denkt NTR:

„Maar de grote groep in het midden wel. Wij maken het Sinterklaasjournaal voor heel Nederland en willen daarom dat zoveel mogelijk mensen zich aangesloten voelen bij de veranderingen.”
De roetveegpieten zullen van elkaar verschillen. Sommige Pieten zullen meer roet hebben dan anderen, omdat deze meer ervaren zijn en vaker door de schoorsteen zijn gegaan. De maillots en handschoenen zullen goed passen bij het kleur pak. Het kapsel zal per Piet anders zijn en (zoals vorig jaar) zullen ze geen gouden oorbellen meer dragen.

„De handschoenen en maillots van de Pieten zijn niet zwart, maar afgestemd op de kleurstelling van het Pietenpak. Het haarwerk is niet uniform maar divers, het varieert van lang, krullend, steil tot kort. De Pieten dragen ook geen gouden oorringen.”, legt de omroep uit op hun website.

De intocht vindt op zaterdag 17 november plaats in Zaanstad en wordt door NTR live uitgezonden.

Wat denk jij van deze beslissing? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Telegraaf