Soldaat gaat zijn bestelling betalen. Dan hoort hij onverwachte stem achter zich en verstijft..

We leven dan misschien wel in een wereld waarin rampen en terreuraanslagen dagelijks krantenkoppen halen, maar er blijven genoeg verhalen die ons vertrouwen in de mensheid herstellen.

Neem bijvoorbeeld luitenant Robert Risdon, die onlangs ging eten in Taco Bell. Hij zat neer om te eten toen er twee jonge jongens binnenkwamen om zelfgemaakte dessertjes te verkopen om geld in te zamelen voor hun lokale kerk. Risdon merkte de twee jongens op – een van 9 en de andere van 13. Hij vroeg hen of ze al avondeten hadden gehad. Ze zeiden hem van niet.

Wat er dan gebeurde, werd door een andere klant op camera vastgelegd. Die klant was zo onder de indruk van het gebaar van Risdon dat hij de video op Facebook postte en anderen aanmoedigde om het te delen.

Robert Risdon is een vader van twee die momenteel in Fort Benning, Georgia, gestationeerd is. Toen hij twee jonge jongens, die er koud en nat uitzagen, Taco Bell zag binnenkomen, vroeg hij hen of ze al gegeten hadden. Ze zeiden hem van niet en dan ging hij meteen tot actie over.

Gelukkig werd zijn volgende daad op camera vastgelegd door een andere klant genaamd Jason. Jason postte de beelden dan op Facebook, met de volgende omschrijving: “Ik was vanavond in Taco Bell toen er twee kinderen binnenkwamen die dessertjes probeerden te verkopen.”

“Ik hoorde hoe een soldaat de kinderen vroeg of ze honger hadden en hij vroeg hen om hem naar de kassa te volgen. Hij zou hen eten kopen. Ik moest het gewoon filmen en delen. Onze troepen zorgen altijd voor ons. Bedankt luitenant Robert Risdon, deel dit alsjeblieft … Ik hoorde het kleintje nog zeggen, ‘Ik wil net zoals jou zijn als ik groot ben’, en salueerde hem.”

Risdon vindt niet dat hij enige waardering verdient. Hij vertelde aan The Huffington Post: “Ik ben een beetje beschaamd over alle lof en heb het niet nodig. Ik geloof dat we in het beste land ter wereld leven, met de beste mensen en dat vriendelijke gebaren elke dag plaatsvinden.”

Onnodig te zeggen dat de grote meerderheid van de mensen die het verhaal online zagen het daar niet mee eens zijn. De algemene consensus is dat Risdon in de schijnwerpers geplaatst moet worden, en dat is iets waar we ons achter kunnen scharen!

Bekijk de video hieronder en deel dit om je medemens te inspireren: