Student wandelt 20 kilometer in het donker op weg naar werk: Wanneer baas de waarheid hoort, barst hij in tranen uit

Het nieuws tegenwoordig bevat niets anders dan negatieve dingen, gevuld met rampen, criminaliteit en andere horror. We horen zoveel slecht nieuws dat ik gewoon geen nieuws meer wil horen of lezen.

Het is echter belangrijk om de problemen in de samenleving aan te kaarten, maar soms vraag ik me af waarom het meeste aandacht wordt gegeven aan degenen die het meest schade aanrichten, terwijl degenen die verdienen gevierd te worden, geen aandacht krijgen.

Zoals ene Walter Carr bijvoorbeeld, een student uit de Amerikaanse staat Alabama. Zoals je hieronder zult zien, is hij een ware inspiratie voor ons allen.

Het zijn dergelijke verhalen dat ik eigenlijk wil lezen. Ik denk dat als we meer zo’n verhalen zouden lezen, mensen uiteindelijk zullen inzien dat het de kleine helden zijn die onze rolmodellen moeten zijn.

Het begon allemaal toen Walters wagen in panne viel. Hij had net een nieuwe job gevonden bij Bellhops, een verhuisfirma, maar de dag voor hij moest beginnen viel zijn wagen in panne.

Voor de meeste mensen die ver wonen van hun werk, zou dit een ramp zijn. Een onmogelijke uitdaging, maar niet voor Walter!

Om zijn job niet te verliezen, besloot de bescheiden werknemer dan maar om 20 kilometer te wandelen naar zijn nieuwe werk. Hij verliet zijn huis rond middernacht en wandelde de hele nacht om op tijd te zijn.

Toen de politie Walter zagen wandelen in het donker langs de kant van de weg, hielden ze hem tegen en ondervroegen ze hem. Ze waren zo onder de indruk van zijn verhaal dat ze hem naar de stad brachten en hem uitnodigden voor een ontbijt.

Die dag, moest Walter een vrouw genaamd Jenny Lamey en haar familie helpen verhuizen.

Ritje met de politie

Dankzij de lift van de politieagenten geraakte Walter sneller tot bij het huis van de familie dan gepland. Bij aankomst aan het huis, legden de agenten uit aan de familie waarom Walter zo vroeg was.

Jenny was zo onder de indruk dat ze vroeg aan Walter of hij even wou rusten voor aan zijn job te beginnen. Maar Walter weigerde, en vroeg of hij meteen kon beginnen.

Jenny kon niet begrijpen hoe Walter zo toegewijd kon zijn en besloot om haar verhaal te delen op Facebook.

Haar verhaal ging al snel viraal op internet, en bereikte zelfs de CEO van Bellhops, Luke Marklin.

Luke was zo ontroerd door Walter zijn extreme discipline dat hij hem een geschenk cadeau deed: sleutels van een eigen wagen.

“Dit is een ongelooflijk verhaal,” schref Luke op Twitter. “De toewijding en liefde die Walter heeft getoond beschrijft precies onze werkethiek. Ik ben trots om hem in mijn team te hebben…”

Toen Walter de sleutels ontving van zijn nieuwe wagen, kon hij nauwelijks spreken en moest hij de tranen verbijten.

Eerste job in lange tijd

Walter legde later uit dat Bellhops zijn eerste werkgever was in zeer lange tijd, en hij wilde zeker zijn dat hij zijn toewijding toonde. “Ik zal op tijd op mijn werk geraken, op de een of andere manier, niemand zal me stoppen,” vertelde hij.

Hij bedankte ook zijn ouders om hem te hebben opgevoed tot de persoon die hij vandaag is. De familie had het niet altijd gemakkelijk. Ze verloren alles tijdens orkaan Katrina en waren genoodzaakt te verhuizen naar Alabama.

“Ik wil dat mensen weten dat het niet uitmaakt welke problemen je hebt, je kan het aan,” zei Walter. “Niets is onmogelijk zolang je het maar niet onmogelijk maakt. Je kunt alles, als je het beslist,” zei hij, vechtend tegen de tranen.

Deel dit verhaal om de plichtbewuste Walter en zijn doorgedreven discipline te vieren. Meer mensen zouden zoals Walter moeten zijn, en de mogelijkheden zien dat het leven biedt, in plaats van de moeilijkheden. Het leven komt altijd met obstakels. We moeten leren hoe we deze overkomen, net zoals wat Walter deed.


Wat vind jij? Reageer hieronder