Iedereen kan een dagelijkse superheld zijn ongeacht zijn beroep. Het perfecte voorbeeld dat illustreert dat dit adagium praktisch en niet alleen theoretisch is, is de Braziliaanse tandarts Felipe Rossi. Hij richtte de ngo Por1sorriso op en reist de wereld rond om een glimlach op te roepen bij enkele van de armste mensen ter wereld. Hij en zijn collega’s repareren de tanden van mensen met een laag inkomen gratis.

We hebben een aantal van de inspirerende en mooie foto’s verzameld die laten zien hoe mensen eruit zagen voordat Rossi contact met hen opnam en hoe ze er daarna uitzagen. De foto’s laten zien hoeveel tandartsen kunnen helpen het vertrouwen van mensen te herstellen en hen hoop geven om hun leven te leiden en hoger te mikken.

Maak je klaar om heel veel te glimlachen, stem op de foto’s die indruk op je hebben achtergelaten en laat een reactie achter met ons wat je vindt van Rossi’s ongelooflijke goede doel. En als iemand van jullie op het punt staat tandarts te worden hopen we dat dit bericht je helpt te beslissen dat het de moeite waard is.

De 38-jarige Rossi is een esthetische tandarts die in 2016 de Por1sorriso-NGO oprichtte en tevens directeur werd van fondsenwerving. De bekende arts wil net als de meeste mensen goedheid verspreiden onder zijn geliefden, zijn gemeenschap, zijn land en de planeet. En zijn verlangen om goed te doen heeft al een grote positieve invloed gehad op gemeenschappen met lage inkomens, niet alleen in Brazilië, maar ook in Kenia, Mozambique en elders.

Ga naar de volgende pagina om meer prachtige en ontroerende transformaties te zien.