Dat we sneller ziek worden tijdens de winter, is een feit. Maar als je alleen maar moet hoesten, is dat nog geen reden om naar de dokter te gaan.

We komen het immers allemaal wel eens tegen. Je wordt ziek, moet rusten en uiteindelijk word je terug beter.

Als de symptomen echter blijven aanhouden en je je ziek voelt voor langere periode, kan het nuttig zijn om een arts te raadplegen…

Je lichaam is normaal gezien sterk genoeg om een griepje of verkoudheid te overwinnen zonder medische tussenkomst. Maar in sommige gevallen kan de hoest blijven aanhouden, zeker als het ernstiger blijkt te zijn dan een virusje.

Zo voelde de 16-jarige Shayla Mitchell zich niet goed, en had een hoest die maar niet leek te verdwijnen. Aanvankelijk dacht ze dat ze sinusitis had.

Maar op een dag werd het zo erg dat de tiener vroeg aan haar vader Tom of hij haar naar de dokter kon brengen.

Dat deed de goeie vader ook, en de volgende dag haalde hij zijn dochter op van school en bracht haar naar het ziekenhuis. Ze maakten zelfs plannen om daarna iets te gaan eten.

Slechte boodschap
Shayla werd onderzocht en de dokter verliep even de kamer. Toen hij terugkeerde deelde hij iets mee wat haar hele leven zou veranderen.

Shayla had immers een gigantische tumor die maar liefst twee derden van haar borsten innamen. Een van haar longen was erdoor geklapt, en het was daardoor dat ze zich zo lang slecht voelde en maar niet stopte met hoesten.

Ondanks het vreselijke nieuws besloten Shayla en haar vader om toch te gaan eten, zoals ze hadden gepland. Maar dat deden ze in het restaurant van het ziekenhuis. Toen hadden ze nog geen idee dat ze ook de komende 450 dagen in de afdeling oncologie van het ziekenhuis zou doorbrengen.

Shayla had namelijk een Hodgkin-lymfoom, en de prognose was niet goed.

Armbandje
Tom besloot om zijn dochter een geschenkje te geven om haar een hart onder de riem te stoppen. Hij kocht een armbandje voor zijn dochter en voor zichzelf, en hij beloofde om het elke dag te dragen tot Shayla de kanker had overwonnen.

De volgende jaren spendeerde Tom honderden nachten bij zijn dochter terwijl ze samen streden tegen de vreselijke ziekte.

Ga naar de volgende pagina om te zien wat er vervolgens met Shayla gebeurde…