Een reis naar Thailand is als een droom die uitkomt. Toeristen genieten van het verkennen van prachtige bossen en nemen selfies terwijl ze op een olifant rijden. Maar het is tijd om dit te stoppen!

Deze zachte reuzen worden gemarteld zodat je kunt genieten van een ritje op hun rug. Je dit niet toch?

De autoriteiten van Thailand hebben toeristen gewaarschuwd deze attractie op te geven. Vraag je je af waarom? In april deelde Abang Da Balik afbeeldingen van geslagen dieren en spoorde hij iedereen aan om de foltering van olifanten te stoppen.

Zijn bericht op Twitter ging viraal en honderdduizenden gebruikers hebben het geretweet. De beelden zijn overal op sociale media en hopelijk stopt de onmenselijke marteling.

De afbeeldingen zijn genomen in Phuket. Het is een populaire bestemming in Thailand en de inhoud is gemarkeerd als grafisch. Een woordvoerder van de Tourism Authority of Thailand gaf een verklaring af dat ze geen rondleidingen met olifanten goedkeuren.

Aziatische olifanten worden vermeld als bedreigde soorten. Volgens schattingen zijn er minder dan 2000 wilde olifanten in Thailand. Een groot aantal olifanten stierf omdat ze hun natuurlijke habitat verloren.

Olifanten bevinden zich vaak in het centrum van illegale handelsketens. Dit leidde tot een dramatische daling van hun bevolking. Toeristen betalen veel geld om olifanten te berijden en de lokale bevolking zou er alles aan doen om hen tevreden te houden.

Op de volgende pagina kan je het filmpje zien; let op de beelden kunnen echt heel heftig zijn.