Liefde kent geen grenzen. Het overstijgt zoveel dingen en elk menselijk wezen op deze planeet heeft het recht om lief te hebben en bemind te worden.

In juli 1995 namen Maryanne en Tommy Pilling, die beiden het syndroom van Down hebben, de baanbrekende stap om te trouwen.

Je zou denken dat dit zou gebeuren met lof en vreugde. Maar het paar kreeg te maken met een reactie van mensen die niet dachten dat ze het zouden volhouden en het niet eens waren met hun relatie.

Lijkt erop dat Maryanne en Tommy de laatste zullen lachen. Het is 22 jaar geleden en ze zijn nog steeds samen en gelukkiger dan ooit.

Ondanks alle haters heeft hun liefdesverhaal duizenden mensen wereldwijd verbaasd en geïnspireerd.

Het was niet altijd gemakkelijk voor deze twee tortelduifjes. Maryanna 46, en Tommy, 59, beiden uit Essex, Engeland, stonden voor ontelbare uitdagingen.

Beiden hebben de wreedheid van vooroordelen van onverdraagzame mensen ervaren vanwege hun toestand.

Ondanks deze obstakels, vonden ze liefde in elkaar.

Ze ontmoetten elkaar in een trainingscentrum voor mensen met leermoeilijkheden en het was liefde op het eerste gezicht.

“De dag dat Maryanne Tommy ontmoette, kwam ze thuis met de grootste glimlach op haar gezicht,” vertelt Maryanne’s zus Lindi de Daily Mail. “Ze kon niet stoppen met praten over hem en vroeg of hij kon komen eten.”

18 maanden nadat ze met elkaar begonnen te daten, was Tommy er zeker van dat zij degene voor hem was. Hij besloot resoluut dat hij Maryanne zijn vrouw wilde maken. Maar hij zou er niet mee doorgaan totdat haar moeder ermee instemde.

Hoewel aanvankelijk aarzelend, gaven de moeder van Maryanne en de rest van haar familie uiteindelijk het paar hun zegen. Ze waren aarzelend, deels vanwege alle kritiek en negatieve reacties van mensen in hun lokale gemeenschap. Mensen dachten dat het idee absurd was en dat de unie niet zou standhouden.

Maar niets kon de liefde van deze twee voor elkaar stoppen.

‘Mijn bruiloft was de beste dag van mijn leven’, zei Maryanne tegen de Express. “Ik was geschokt toen Tommy voorstelde, maar ik hoefde geen moment na te denken over het zeggen van ja.”

Lees dit verhaal verder op de volgende pagina.