Ik denk graag dat we in een rechtvaardige en oprechte wereld leven waar goede dingen tot goede mensen komen en gerechtigheid wordt gediend voor degenen die verkeerd doen.

Helaas is dat, zoals we waarschijnlijk allemaal weten, zelden het geval.

Een vader van twee is achtergelaten met een “verzonken brein” en een halve schedel na een gewelddadige aanval in New York City. Erger nog, volgens rapporten heeft zijn aanvaller slechts twee maanden straf gekregen.

De 32-jarige Steven Augustine werd aangevallen in mei 2018 en geslagen met een honkbalknuppel. Het is nu meer dan een jaar sinds het incident en hij vecht nog steeds voor zijn leven.

Volgens rapporten heeft Steve een plastic schedel nodig om zijn hersenen te beschermen. De vleermuis verbrijzelde de linkerkant van zijn schedel, wat betekende dat hij moest worden verwijderd. Hij bleef verlamd achter.

De 32-jarige werd in coma gebracht en lijdt nu aan het ‘verzonken hersensyndroom’. Zijn aanvaller, Charles Miles, kreeg slechts een aanklacht wegens misdrijf overhandigd nadat hij schuldig aan een aanval had gepleit. Hij diende slechts 72 dagen van zijn 365 dagen gevangenisstraf.

Artsen hebben verklaard dat ze geloven dat de verwondingen van Steven consistent zijn met een bot trauma maar advocaten beweerden dat Miles Steven slechts één keer sloeg. Ze zeggen dat de verwonding aan zijn schedel werd veroorzaakt door het achteruit te vallen en met zijn hoofd op de grond te slaan.

Ga verder naar de volgende pagina voor het vervolg van dit verschrikkelijke verhaal.