Het maakt honden niet uit of je een slechte haardag hebt of als je die promotie niet hebt gekregen waar je naar op zoek was. Ze beoordelen je niet als je te laat buiten blijft of de hele dag in bed doorbrengt. Alle honden weten dat jij hun persoon bent en zolang je in de buurt bent komt alles goed.

Er wordt algemeen aangenomen dat honden onvoorwaardelijk van je houden maar ze kunnen niet praten. Dus hoe weten we of onze honden van ons houden? Nou, er zijn verschillende manieren waarop honden hun liefde voor mensen uiten.

Volgt je hond je overal?

Een hond die van je houdt zal je overal volgen. Het kan een beetje verontrustend zijn als je pup je naar de badkamer volgt maar honden begrijpen de grenzen niet zoals mensen.

Als je hond niet genoeg van je lijkt te krijgen komt dat omdat hij van je houdt en zoveel mogelijk tijd aan jouw zijde wil doorbrengen. Elke avond met je hond een ontspannen wandeling maken is een geweldige manier om hen te laten zien dat het gevoel wederzijds is.

Honden blijven aan je zijde als je je niet goed voelt

Vergeet niet dat je hond een verre verwant is van wilde wolven. Onze harige metgezellen erfden gedragskenmerken van hun wilde voorouders. Als een wolf gewond raakt zullen andere roedelleden hem omringen voor bescherming. Ze zullen ook zijn wonden likken om het genezingsproces te versnellen.

Als je hond je zijde niet verlaat wanneer je je niet lekker voelt is dat omdat hij van je houdt en je wil beschermen terwijl je zwak bent. Wees niet verbaasd als je hond je snijwonden of krassen probeert te likken. Het is niet erg hygiënisch maar hij bedoelt het goed.

Knuffelen Na Maaltijden

Honden worden gemotiveerd door voedsel. Daarom gebruiken trainers snoepjes om positief gedrag aan te moedigen. Als een hond plotseling overdreven aanhankelijk is heeft hij misschien gewoon honger. Als een hond wil knuffelen nadat hij heeft gegeten betekent dit dat je meer bent dan een voedselbron. Jij bent zijn hoofdprioriteit. Ga door naar de volgende pagina voor meer signalen van je hond.