Sprookjes schilderen een rooskleurige versie van wat liefde is en daarom is het aan ons om onze kinderen te leren over de realiteit van liefde. In de eerste plaats moeten kinderen weten dat liefde niet altijd ridders betrekt bij glanzend pantser en gelukkig ooit na. Evenzo moet niet worden verteld dat onbeleefde mensen die hen plagen een oogje op hen hebben.

Dagelijksevideos kijkt naar enkele van de meest essentiële boodschappen over liefde die we onze kinderen moeten leren.

Misbruik is geen liefde.

Als je kinderen thuis komen huilen omdat ze geplaagd worden door andere kinderen, vertel ze dan niet dat dat komt omdat die gemene kinderen verliefd op ze zijn. Door hen op die manier te laten denken, leren ze dat misbruik een teken van liefde is en dat niet gezond is.

Er is liefde geven en nemen.

Het is gemakkelijk om op je kinderen te willen drukken en hen toe te staan ​​al je liefde en aandacht te ontvangen. Maar ze moeten ook weten dat ze niet alleen aan de ontvangende kant kunnen zijn. Zoveel als ze liefde van anderen verdienen moet ze ook worden geleerd compromissen te sluiten en liefde aan anderen te geven.

Van anderen houden betekent niet dat je minder van jezelf hoeft te houden.

Je kinderen moeten weten dat wanneer ze van iemand houden dit niet betekent dat ze zichzelf moeten opofferen en voorover moeten buigen voor hun geliefden. Natuurlijk is een compromis belangrijk in elke relatie maar ze moeten niet minder van zichzelf houden om van iemand anders te houden. Kinderen leren dit door te kijken naar de relatie van hun ouders. Ga snel naar de volgende pagina.