De Canadese Marc Martel is een doorgewinterd artiest en getalenteerde singer/songwriter, voornamelijk bekend van zijn christelijke band Downwhere. Martel werd ook een online beroemdheid toen hij een filmpje online zette waarin hij “Somebody to Love” zong. De video werd binnen een paar dagen al meer dan een miljoen keer bekeken, dankzij de gelijkenissen tussen de stem van Martel en die van Queens iconische oud-vocalist Freddie Mercury.

De video was geplaatst als auditie voor de officiële tribute band van Queen, Queen Extravaganza, waarvoor de leden worden uitgekozen door de originele Queen-leden Roger Taylor en Brian May. Martel mag dan gewend zijn aan de druk om iedere avond weer de legendarische Freddie Mercury na te leven, maar niets kon hem klaarstomen voor het optreden voor de levende legende en ongeëvenaarde vocaliste Celine Dion.

Tijdens een gastoptreden bij Radio Canada TV, vraagt Celine Dion het nummer “Somebody to Love” aan. Als Martel het podium betreedt, compleet met een koor en een strijkorkest, is Dion verrast om te zien dat haar wens ook echt uitkomt.

Zodra Martel de eerste paar noten van het nummer zingt, krijgt Dion tranen in haar ogen.
Dit laat de kracht van Martels stem zien… dat een van de beste vocalistes van deze tijd emotioneel raakt van zijn gezang. Tijdens het gehele optreden blijft ze in een soort trance, vanuit haar stoel meezingend met Martel.

Aan het eind van het optreden springt Dion op om hem een staande ovatie te geven. Ze is sprakeloos. Als ze weer een beetje is bijgekomen, komt Dion op Martel af om hem herhaaldelijk te bedanken en te knuffelen.

Marc Martel heeft het succes voortgezet na het optreden voor Celine Dion. Rami Malek mag dan de rol van Freddie Mercury spelen in de toekomstige film Bohemian Rhapsody, Martel is de zangstem van Mercury , die alle nummers die de film nodig heeft opneemt.