Ze boden haar 1 miljoen euro voor haar huis – Wat er daarna om haar huis heen is gebouwd is bizar

Hoewel geld de moderne wereld laat draaien, is het niet het belangrijkste voor iedereen. Andere waarden tellen ook mee. De eigenaren van een bepaald ontwikkelingsbedrijf, die de perfecte locatie voor een winkelcentrum hadden gevonden, kwamen daar uit de eerste hand achter.

Beleggers waren in staat om alle vastgoed te kopen dat nodig was, met uitzondering van een klein huis dat toebehoort aan de 84-jarige Edith Macefield. De vrouw weigerde hun aanbod zonder aarzelen, overeenkomstig de regel: Oost-West, Thuis Best :).

Door de weigering van Edith hadden de ontwikkelaars geen keuze – ze moesten hun investeringsplannen wijzigen, zodat rekening werd gehouden met de ligging van deze kleine woning.

De houding van de dame wekte niet alleen bewondering bij de lokale gemeenschap, maar ook wereldwijd. Het bleek dat er mensen zijn die andere dingen meer waarderen dan geld. De liefde voor hun huis, waarin men jaren van hun leven doorbrengt, blijkt groter te zijn!

Helaas woonde de vrouw niet lang in de buurt van het reusachtige winkelcentrum. Zij overleed in 2008, maar haar verhaal verdween niet zonder een grote indruk achter te laten. De animatiestudio Pixar versierde haar huis met ballonnen, en verbond het zo met de animatiefilm “Up”. Niemand kon het huis van Edith, dat het een buitengewoon gedurfd contrast maakt met het reuzenproduct van de moderne beschaving, onverschillig passeren.

Maar nadat enige tijd was verstreken werd het huis dichtgetimmerd en het staat tot op de dag verlaten, maar trekt nog steeds de aandacht van voorbijgangers. Dit is niet het einde van het verhaal.

Het blijkt dat toen ze begonnen met de bouw van het winkelcentrum, Macefield besloot om niet in haar huis te blijven wonen. Ze raakte bevriend met een van de medewerkers, Barry Martin, die haar aanbood om in zijn huis te gaan wonen. In ruil voor haar toevluchtsoord (omdat iedereen weet dat het voor een oudere vrouw niet leuk is om naast een bouwplaats te wonen!) liet Edith haar weinige bezittingen aan de man na. Toen ze stierf probeerde Barry om een bestemming voor het huis van zijn vriendin te vinden, maar dat bleek niet zo gemakkelijk te zijn…

Daarna besloot hij om het huis te verkopen.

Gemeenschapsorganisaties stonden niet onverschillig tegenover de geschiedenis van de plaats en probeerden om geld in te verzamelen om het te beschermen en te herstellen.

Op deze manier willen ze de vrouw eren, die een aanbod van een miljoen euro vanwege haar idealen had geweigerd. Vooralsnog zijn door buren en klanten van het winkelcentrum achtergelaten ballonnen aan de omheining van het huis een leuk accent. Het is moeilijk om niet te glimlachen bij het lezen ervan :).

Bekijk de beelden hieronder: